Φτιάχνουμε «τσιζκέικ» με γιαούρτι σε λιγότερο από 10 λεπτά

Θέλετε ένα cheesecake διαφορετικό; Πάρτε βρώμη, γιαούρτι και σμέουρα και φτιάξτε το. Είναι πιο υγιεινό εξίσου όμως απολαυστικό με το κλασικό.

Υλικά για 4 άτομα:

2 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
75 γρ. νιφάδες βρώμη
1 κουτ. της σούπας μέλι
200 γρ. σμέουρα
125 γρ. γιαούρτι βανίλια
120 γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τη βρώμη για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα σμέουρα και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι τα σμέουρα να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε μαζί το γιαούρτι και το τυρί κρέμα, προσθέτοντας το γάλα.

Για το σερβίρισμα: Γεμίζουμε 4 ποτήρια με εναλλασσόμενες κουταλιές από τα τρία μείγματα: γιαούρτι, νιφάδες και σμέουρα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/