Πανακότα με γιαούρτι και φράουλες

Η πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. προέλευσης. Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στα Επτάνησα και σας προτείνουμε να τη φτιάξετε για να δροσίσετε τον ουρανίσκο σας! 

Υλικά

500 γρ. γάλα

200 γρ. ζάχαρη

1½ φακελάκι (15 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη

½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη

750 γρ. γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο Light

 

Για τη σος

300 γρ. φράουλες σε κομματάκια

80 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το γάλα ζεσταθεί και η ζάχαρη λιώσει, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί ή σε μικρά ποτήρια και τα κρατάμε στο ψυγείο και σκεπασμένα με μεμβράνη για 3-4 ώρες.

4. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.

5. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και μοιράζουμε επάνω κουταλιές από τη σος καθώς και ψιλοκομμένες φράουλες.

 

 

Πηγή: https://www.kathimerini.com

info box

Για ηλικίες από: