Εύκολο κέικ με μήλα και αχλάδια για σχολικό κολατσιό!

Το σχολείο ξεκίνησε για τα καλά και οι περισσότερες μαμάδες προβληματίζονται με το  τι  θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο.

Η παρακάτω συνταγή είναι μια πολύ  καλή λύση, καθώς πρόκειται για ένα υγιεινό και νόστιμο κέικ, το οποίο  δεν θέλει παραπάνω από μια ώρα για να φτιαχτεί.

Δοκιμάστε να το παρασκευάσατε παρέα με τα παιδάκια σας και καλή σας όρεξη! 

 

Συστατικά:

  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ μήλα
  • 250 γρ αχλάδια
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 200 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 125 γρ γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  •  ζαχαρη άχνη προαιρετικό

 

Διαδικασία:

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα τη βανίλια και τα αυγά. Με σύρμα κουζίνας ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και σε μια κανάτα ανάδευσης.
  • Μεταφέρουμε τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα στερεά αναδεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια των φρούτων και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά μέχρι μια λάμα μαχαιριού να βγαίνει στεγνή. Προσέχουμε να μην αρπάξει η επιφάνεια, αν χρειαστεί σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.

Πηγή: https://asproylas.gr/

 

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+