Φτιάχνουμε καλοκαιρινές λιχουδιές για παιδιά!

Είναι γνωστό πως τα "έτοιμα" σνακ δεν ωφελούν τα παιδιά. Δοκιμάστε να προσφέρετε σ’αυτά νόστιμες και δροσερές λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια σας! Πάρτε ιδέες παρακάτω για ορισμένα απίθανα σνακ που θα χαρίσουν στα παιδιά σας απόλαυση και πολλά χαμόγελα.

Γρανίτες με φρούτα

Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα ξυλάκια με γρανίτα! Αυτό που θα κάνετε είναι να παγώσετε τον φρέσκο φρουτοχυμό ή ένα μείγμα από γιαούρτι και φρέσκα φρούτα. Βάλτε το μείγμα σε θήκες-ξυλάκια και τα τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Είναι το τέλειο καλοκαιρινό σνακ!

Φρουτοσαλάτα σε διάφορα χρώματα

Διαλέξτε μαζί με τα παιδιά τα φρούτα που προτιμούν και στη συνέχεια κόψτε τα μαζί και συνδυάστε τα ανάλογα με τα χρώματα. Μπορείτε να προσποιηθείτε πως θα φτιάξετε ένα γευστικό ουράνιο τόξο!

Λουλούδια από... καλαμπόκι!

Πρωτότυπο παιδικό σνακ! Μόλις βράσετε το καλαμπόκι, κόψτε το κυλινδρικά και περάστε τα κομμάτια σε ξύλινα καλαμάκια. Στην συνέχεια τοποθετήστε τα σε ψηλά ποτήρια και "περάστε" τα με λίγο αλάτι.

Παγωτό μπανάνα

Κόψτε σε κομμάτια μια ώριμη μπανάνα και βάλτε την στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Στην συνέχεια βάλτε τα κομμάτια στο μπλέντερ και προσθέστε αρκετό γάλα μέχρις ότου αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά και λίγο μέλι.

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+