Καλοκαιρινές κατασκευές για παιδιά!

Κολλάζ ψαράκι με κουμπιά

Φτιάξτε ένα καλοκαιρινό κολλάζ ψαράκι με κουμπιά και στολίστε το παιδικό σας δωμάτιο με αυτή την πρωτότυπη κατασκευή.

Υλικά κατασκευής:

χρωματιστά χαρτιά, κουμπιά, πλαστικό ματάκι, κόλλα, ψαλίδι. 

Στάδια:

Διαλέξτε ένα μεγάλο ορθογώνιο χαρτί για το βυθό και κολλήστε πάνω του ένα χαρτί διαφορετικού χρώματος που θα έχετε κόψει σε σχήμα ψαριού. Κολλήστε στο σώμα του ψαριού διάφορα πολύχρωμα κουμπιά και στο κεφάλι του το ματάκι.  Διακοσμήστε το κολλάζ σας με φύκια και φυτά του βυθού, καθώς και με άλλα πλάσματα της θάλασσας.

Καράβια από μπουκάλια για παιχνίδι

Φτιάξτε καράβια από μπουκάλια για παιχνίδια για αγόρια και για κορίτσια  και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο.

Υλικά κατασκευής
Μπουκάλια Πλαστικά, πλαστικές σακούλες, σπρέι, ξυλάκια, πετονιά, καλαμάκια, μονωτική ταινία, σύρμα.

Στάδια κατασκευής
Κόψτε το μπουκάλι και ανοίξτε μια τρύπα στο πάνω μέρος κοντά στο καπάκι για να βάλετε μετά το ξυλάκι για κατάρτι. Το κομμάτι που κόψατε, γεμίστε το με πετρούλες και κολλήστε το στην κάτω πλευρά του μπουκαλιού με κόλλα. Βάψτε το μπουκάλι με σπρέι και βάλτε το ξυλάκι στη τρύπα που ανοίξατε πριν. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το καλαμάκι και περάστε το. Για το πανί κόψτε από σακούλα ένα κομμάτι 12 Χ 24εκ διπλώστε το στη μέση και κολλήστε το για να γίνει τετράγωνο. Αναδιπλώστε το, κολλήστε το για να γίνει τρίγωνο, κόψτε ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι από τη κάτω πλευρά για να μπορέσετε να περάσετε το ξυλάκι. Φτιάξτε μια θηλιά με σύρμα στο κατάρτι και μία στο καπάκι. Ενώστε τις δύο θηλιές με πετονιά και στολίστε την με σημαιάκια από μονωτική ταινία και σακούλα. Δέστε πετονιά στο καπάκι και καθοδηγήστε το καράβι σας.

 

Νεροπίστολο πεταλούδα από πλαστικό μπουκάλι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο καιρός είναι ότι πρέπει για έναν δροσιστικό νεροπόλεμο. Μια πρωτότυπη παιδική κατασκευή για το καλοκαιρινό παιχνίδι. Νεροπίστολο πεταλούδα από πλαστικό μπουκάλι για ατελείωτο παιχνίδι. Το απόλυτο παιχνίδι για την παραλία.

 

Υλικά κατασκευής:

αφρώδες υλικό, σύρμα πίπας, μαρκαδόροι, ματάκια, κόλλα, μπουκαλάκια με τρύπα στο πώμα, σπρέι.

Στάδια κατασκευής:

Ξεπλένετε τα μπουκαλάκια και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά. Τα βάφετε στο χρώμα που θέλετε με σπρέι.
Κόψτε το αφρώδες σε σχήματα που να θυμίζουν φτερά και κόλλα τα στον κορμό των μπουκαλιών.
Χρησιμοποιήστε το σύρμα πίπας για να σχηματίσετε τα πόδια και τις κεραίες. Κολλήστε τα ματάκια μπροστά. Το νεροπίστολο πεταλούδα από πλαστικό μπουκάλι είναι έτοιμο για να ξεκινήσετε το μπουγέλο με τους φίλους σας.

 

Πηγή: https://kidsfun.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+