Μοσχομυριστό κέικ με βερίκοκα

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα βερίκοκα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Μπορεί να τα γευτεί κάποιος είτε ωμά, είτε αποξηραμένα είτε σε θεσπέσιες γλυκές συνταγές που μπορούν να ξετρελάνουν τον ουρανίσκο του. Δείτε την παρακάτω λαχταριστή συνταγή με βερίκοκα που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο τραπέζι μας!

Υλικά :

220 γρ. φαρίνα κοκ.
160 γρ. ζάχαρη
Μια “τσιμπιά” αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
2 μεγάλα αυγά
80 ml. ηλιέλαιο
1 κεσεδακι γιαούρτι (200 γρ.)
2-3 βερίκοκα
Ζάχαρη άχνη για το τέλος
Μαρμελάδα βερίκοκο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση :

-Πλένουμε τα βερίκοκα , αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε χοντρές , μακρόστενες λωρίδες .

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και μετά προσθέτουμε στο ίδιο μπωλ τη ζάχαρη και το αλάτι , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι .

-Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο , το γιαούρτι , τις βανίλιες και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα . Τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια πηχτή , βελούδινη κρέμα .

-Αδειάζουμε το μίγμα του αλευριού μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά . Θα σχηματιστεί μια ζύμη λίγο πιο σφιχτή από του κέικ . Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο μια φόρμας του κέικ και αδειάζουμε τη ζύμη . Την απλώνουμε ομοιόμορφα και αραδιάζουμε πάνω τις φέτες του βερίκοκου .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 45 λεπτά περίπου . Καλό είναι να κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού .

Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε για λίγο να σταθεί και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα αφαιρώντας τη λαδόκολλα . Όταν κρυώσει το γυρίζουμε από την “καλή πλευρά” με τα βερίκοκα κατά πάνω , πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο.
 

Καλή επιτυχία!

Πηγή:  ilialive.gr

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+