Ιδέες για πασχαλινές κατασκευές με τα παιδιά!

Το Πάσχα είναι μια κατάλληλη ευκαιρία για να επιδοθείτε με τα παιδιά  σε χειροτεχνικές κατασκευές, γιατί αφενός δημιουργείτε κάτι παρέα και μοιράζεστε τη χαρά του επιτεύγματος, αφετέρου περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί μ’αυτά!

Λαγουδάκια από χαρτί

Φτιάχνουμε βεντάλιες από τετράγωνο χαρτί τύπου Α4. Τις δένουμε ακριβώς στο κέντρο με σπάγκο. Ύστερα κολλάμε τις άκρες ώστε να γίνουν οι κύκλοι. Ακριβώς στο κέντρο όπου έχουμε δέσει με τον σπάγκο μας την κατασκευή, κολλάμε πρώτα τα αυτάκια που έχουμε κόψει και χρωματίσει ροζ, όπως στην εικόνα και μετά το πρόσωπο.


Πασχαλινά «γυαλάκια»

Βρείτε στο picklebums.com το σχέδιο, εκτυπώστε το και κόψτε το περίγραμμα αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά. Διακοσμείστε όπως σας αρέσει.

Διακοσμητικά αβγά από αλατοζύμαρο

Είναι πιο απαιτητική δουλειά αυτή, θα κατασκευάσετε όμως διακοσμητικά που θα σας μείνουν και για του χρόνου, καθώς το αλατοζύμαρο είναι πολύ ανθεκτικό.

Υλικά για το ζυμάρι:

  • μια κούπα αλεύρι
  • μισή κούπα αλάτι
  • μισή κούπα νερό

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί το ζυμάρι. Ζυμώνετε λίγο πάνω στο τραπέζι μας και ανοίγετε σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη μας. Αν έχετε κουπ πατ σε σχήμα αβγού κόβετε τα αβγά σας. Αν όχι, σχεδιάζετε ένα αβγό πάνω σε χαρτόνι και το τοποθετείτε πάνω στο φύλλο του ζυμαριού. Κόβετε με την μύτη ενός μαχαιριού.

 

Με μια λεπτή σπάτουλα σηκώνετε τα αβγά και τα τοποθετείτε στο ταψί σας όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Κάνετε μια τρύπα σε κάθε αβγό χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι και ψήνετε στους 120 βαθμούς για 2 ώρες.

Ζωγραφίζετε με τέμπερες όπως σας αρέσει και, αφού στεγνώσουν, δένετε τον σπάγκο. Τα χρωματιστά αβγά σας μπορούν να στολίσουν ένα κλαρί ή ό,τι άλλο αρέσει σ’ εσάς.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+