Κατασκευές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τα παιδιά και τους γονείς!

Αν και η Hμέρα του Αγίου Βαλεντίνου ανήκει στους ερωτευμένους, τα παιδάκια απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα “love is in the air” και θέλουν να πάρουν μέρος στη γιορτή, εκφράζοντας την αγάπη τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον ή στους φίλους τους στο σχολείο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ένα από τα πρώτα σχέδια που μαθαίνουν να κάνουν στο χαρτί είναι το σχήμα της καρδιάς, ενώ το κόκκινο είναι ένα από τα αγαπημένα τους χρώματα!

Μπορούμε να κάνουμε τη μέρα αυτή ξεχωριστή για τα παιδιά, μετατρέποντας το σπίτι σε ένα… εργαστήριο χειροτεχνίας και κατασκευών και κυρίως, αξιοποιώντας κάθε αφορμή για να εκφράσουμε την αγάπη μας σε εκείνα, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να δείξουν τη δική τους αγάπη! Αν είστε γονιός λοιπόν, δημιουργήστε ορισμένες εποχιακές κατασκευές μαζί τους, απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Χειροτεχνίες και κατασκευές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Καρδιές… μωσαϊκό

Μια εύκολη κατασκευή, που μπορούν να κάνουν παιδιά από 1,5 κιόλας χρονών με την καθοδήγησή σας. Κόψτε μικρές ‘ψηφίδες’ από glossy περιοδικά σε όλους τους τόνους του κόκκινου και του ροζ και γεμίστε με αυτές το εσωτερικό μιας καρδιάς που θα έχετε σχεδιάσει σε ένα χαρτόνι ή ακόμα και σε μια κόλλα χαρτί. Τα παιδιά μπορούν να κολλάνε μόνα τους τα χαρτάκια και να παρατηρούν πως σιγά σιγά θα σχηματίζεται η καρδιά- κάτι που θα τους ενθουσιάσει!

Πείτε το με ένα… post it

Αυτή κι αν είναι εύκολη κατασκευή! Δεν χρειάζεται καν να έχετε post it σε σχήμα καρδιάς- και τα παραδοσιακά τετράγωνα κάνουν. Καθοδηγήστε τα παιδιά ώστε να τα κολλήσουν το ένα δίπλα στο άλλο σε σχήμα καρδιάς στο παράθυρο, στην πόρτα ή στην επιφάνεια του ψυγείου. Και ενθαρρύνετέ τα στο άδειο εσωτερικό της καρδιάς που θα έχει σχηματιστεί να βάλουν το χαρτάκι πάνω στο οποίο θα έχουν ζωγραφίσει τη δική τους καρδιά ή ευχή!

Καρδιά πάνω στην καρδιά!

Σίγουρα στο σπίτι έχουμε όλοι παλιά φανελάκια ή μπλούζες των παιδιών. Τι θα λέγατε να ζωγραφίσουν τα παιδιά στο t-shit στην αριστερή πάνω θέση,  στη θέση δηλαδή της καρδιάς, μια καρδιά με μαρκαδόρους; Μπορούν να φοράνε τη συγκεκριμένη μπλούζα και να υποδεχτούν έτσι τους γονείς τους. 

Καρδιά που… λιώνει

Σε κάθε σπίτι βρίσκονται γυάλινα βαζάκια που μπορούν να μετατραπούν σε τέλεια, ατμοσφαιρικά κεράκια! Αν δεν έχετε στο σπίτι μαρκαδόρους που να γράφουν σε γυαλί, δοκιμάστε τις νερομπογιές και πείτε στα παιδιά να ζωγραφίσουν στο βαζάκι καρδούλες… Αφήστε τα να στεγνώσουν, βάλτε μέσα τα κεράκια και δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα!

Καρδιά που λυγίζει

Στα αγγλικά λέγονται Pipe cleaners. Eίναι τα γνωστά σε όλους μας τσόχινα πολύχρωμα συρματάκια που λυγίζουν εύκολα και παίρνουν το σχήμα που τους δίνουμε κάθε φορά. Εδώ η φαντασία μας, και κυρίως η φαντασία των παιδιών, μπορεί να κινηθεί ελεύθερα σε όποια κατεύθυνση θέλει! Καρδιές σε όλα τα χρώματα και μεγέθη, καρδιές μέσα σε καρδιές ενώ, αν προσθέσουμε μια κλωστή ή μια κορδέλα μπορούμε να τις κρεμάσουμε κάπου στο σπίτι και να το κάνουμε αληθινά γιορτινό!

Πηγή: https://www.nannuka.com/

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+