Ώρα για κουραμπιέδες… ένα από τα πιο παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα .Το όνομά του προέρχεται από το Περσια Qurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούρυρο  και άχνη ζάχαρη. Είναι ο… αιώνιος αντίπαλος των μελονακάρονων που θα τιμήσουμε δεόντως τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν.

Εάν θελήστε λοιπόν να τους φτιάξετε κι εσείς με τα χεράκια σας και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι, σας παραθέτουμε πιο κάτω την απόλυτη συνταγή για σπιτικούς και αρωματικούς κουραμπιέδες!

 

Υλικά:

300γρ. βούτυρο γάλακτος

120γρ.  άχνη ζάχαρη και επιπλέον για το πασπάλισμα

μία βανιλίνη

150γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα, καβουρντισμένα και σπασμένα σε χονδρά κομμάτια

700kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1 κγ. ροδόνερο

30γρ. κονιάκ

 

Εκτέλεση:

Στο μίξερ  χτυπάμε  σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο  και την ζάχαρη άχνη για 15-20 λεπτά (μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα). Μετά ρίχνουμε στο μείγμα την βανιλίνη, το κονιάκ, το μπέικιν  και το αλεύρι και τα χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ (περίπου 10 λεπτά). Το μείγμα μας θα έχει γίνει αρκετά σφιχτό. Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.

 Μετά τους πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα. Τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα και τους ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους)  για να ροδίσουν.  Στην συνέχεια τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: https://www.evripidou.gr/

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: