Παιχνίδια στην άμμο…

Το καλοκαίρι για τα παιδιά είναι παύση απ’οτιδήποτε κουραστικό έκαναν το χειμώνα, είναι η θάλασσα, η μυρωδιά του αντηλιακού, οι βόλτες, οι ξέγνοιαστες στιγμές με τους φίλους και τα ατελείωτα παιχνίδια στην άμμο!!!

Το pamebolta.gr σας παραθέτει πιο κάτω ορισμένες ιδέες για παιχνίδια παιδιών στην άμμο για τα οποία θα χρειαστούν το καπελάκι τους και φυσικά την απαραίτητη ηλιοπροστασία:

Παίζω μα τα νούμερα:

Συλλέξτε μερικά βότσαλα και με ένα μαρκαδόρο σημειώστε τους αριθμούς. Θα μπορούσατε εναλλακτικά να γράψετε γράμματα (τα 24 γράμματα) και αρχίστε το παιχνίδι. Ενώστε και φτιάξτε “δρόμους”, προσθέστε, αφαιρέστε, δημιουργήστε δεκαδικά ψηφία και ότι άλλο εσείς φανταστείτε.

Και μετά σε ένα καλάθι ή ένα γυάλινο βάζο, τα αριθμημένα σας βότσαλα θα μπορούν να διακοσμήσουν εύκολα μία γωνιά του σπιτιού σας και θα σας θυμίζουν το καλοκαίρι που μόλις θα έχει περάσει!

Παιχνίδι μνήμης με κοχύλια:

Mαζέψτε κοχύλια (δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο μεγάλα όσο στη φωτογραφία) και από κάτω τοποθετήστε μερικούς μικρούς θησαυρούς που μόνοι θα ανακαλύψετε στην παραλία, εις διπλούν κάθε φορά. Και το παιχνίδι μνήμης μπορεί να ξεκινήσει. Τοποθετήστε τους μικρούς αυτούς θησαυρούς κάτω από τα κοχύλια και παίξτε αναζητώντας τα κοινά ζευγάρια.

Γράμματα στην άμμο

:

Βρέξτε με τα κουβαδάκια σας την άμμο, βρείτε ξυλικά στην παραλία ή ζητήστε καλαμάκια από τους γονείς σας ή από την καντίνα της παραλίας σε περίπτωση που αυτή είναι οργανωμένη και γράψτε πάνω στην άμμο γράμματα ή φρασούλες. Δοκιμάστε επίσης να παίξετε και κρεμάλα!!!

Τούρτα στην άμμο:

Φτιάξτε με τα κουβαδάκια σας ή ακόμα και με ποτηράκια μιας χρήσεως πυργάκια σαν τούρτες και διακοσμήστε τες γύρω – γύρω με πολύχρωμες πετρούλες και στη θέση που θα ήταν το κεράκι της τούρτας, βάλτε ένα ξυλάκι ή εναλλακτικά ένα καλαμάκι.

 

Καλή σας διασκέδαση!!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12