Φτιάχνουμε μπλουζάκι επιλογής μας με σιδερότυπο!

Τώρα το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία να φτιάξετε μπλουζάκια με ατάκες ή σκίτσα, προκειμένου να έχετε στη γκαρνταρόμπα σας κι ένα διαφορετικό στυλ ρούχου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα! 

Με λίγα «εργαλεία» στα χέρια σας, μεράκι και φαντασία, είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε να φτιάξετε μόνοι σας πρωτότυπα μπλουζάκια!

Τι θα χρειαστείτε: Ένα t-shirt, ένα σιδερότυπο χαρτί για ύφασμα, μια εικόνα εκτυπωμένη σε εκτυπωτή Ink Jet και ένα απλό σίδερο.

Βήμα 1οΔιαλέξτε ένα t-shirt από την ντουλάπα σας, είτε άσπρο και κόκκινο, είτε ροζ και μωβ. Καλό είναι να διαλέξετε ένα απλό μπλουζάκι σε ανοιχτό χρώμα, ώστε να εκτυπωθεί πιο εύκολα η στάμπα.

Βήμα 2ο: Φανταστείτε τι είδους στάμπα θέλετε να μεταφέρετε στο μπλουζάκι… από ατάκες μέχρι φωτογραφίες και σχέδια! Αφού βρείτε την ιδανική εικόνα στο ίντερνετ, αποθηκεύστε την στο pc και ορίστε το μέγεθός της με τη βοήθεια του Photoshop ή ενός online προγράμματος επεξεργασίας εικόνας. Ιδανικό θα ήταν πριν προχωρήσετε στην τελική εκτύπωση πάνω στο σιδερότυπο χαρτί, να πειραματιστείτε με τις εκτυπώσεις σε απλό χαρτί, τοποθετώντας παράλληλα τα χαρτιά A4 πάνω στο μπλουζάκι για να πάρετε μια γεύση του τελικού αποτελέσματος.

Βήμα 3οΑγοράστε χαρτί μεταφοράς σε T-shirt από ένα μαγαζί με αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών (10-13 ευρώ η δεκάδα) και τοποθετήστε το στο δίσκο τροφοδοσίας του εκτυπωτή. Πατήστε «κλικ» στις επιλογές εκτύπωσης και «τικάρετε» την επιλογή χαρτιού: «Σιδερότυπο» (προαιρετικά). Να γνωρίζετε ότι ακόμα και εάν αγοράσετε χαρτί μεταφοράς καλής ποιότητας, η στάμπα δεν θα μείνει για πάντα πάνω στο μπλουζάκι…

Αγοράστε σιδερότυπο χαρτί για ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα υφάσματα ανάλογα με το χρώμα του T-shirt σας.

Βήμα 4οΚόψτε με ένα ψαλίδι το σχέδιο γύρω – γύρω, αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου ενός πόντου, ώστε να μην «εξαπλωθεί» το μελάνι κατά το σιδέρωμα. Στη συνέχεια, αφήστε το σιδερότυπο ανάποδα πάνω στο ύφασμα και σιδερώστε με συνεχόμενες απαλές κινήσεις, αφού πρώτα έχετε σιγουρευτεί ότι το χαρτί είναι λείο. Συνήθως, οι οδηγίες της συσκευασίας του χαρτιού απαιτούν ένα απλό σίδερο και όχι σίδερο ατμού. Ειδικά εάν θέλετε να τυπώσετε ονόματα ή ατάκες, μην ξεχάσετε ότι η εικόνα θα τυπωθεί αντίστροφα κατά το σιδέρωμα του T-shirt.

Βήμα 5οΑφού περάσουν 2-3 λεπτά, βγάλτε το χαρτί πάνω από το μπλουζάκι και αφήστε το να στεγνώσει για λίγη ώρα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα χειροποίητο μπλουζάκι με τη στάμπα της επιλογής σας…

Πηγή: https://www.flowmagazine.gr/

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+