Φτιάξτε αυτοκόλλητες μέδουσες

Καλοκαιράκι και τα παιδάκια μας θα ενθουσιαστούν να στολίσουν τα παράθυρα με μέδουσες στολισμένες με χαντρούλες και κορδέλες!

Υλικά:

- Δύο φύλλα διαφανές αυτοκόλλητο χαρτί
-Κορδέλες – Χρησιμοποιήσαμε υφασμάτινες και χάρτινες κορδέλες που τις κατσαρώσαμε με ψαλίδι.   Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κορδέλες έχετε από δώρα ή πακέτα. Όσο πιο διαφορετικές τόσο το καλύτερο!
-Ψαλίδι
-Χάντρες, πούλιες, γκλίττερ, στίκερς και ότι έχετε που μπορείτε να διακοσμήσετε την κατασκευή σας.
-Σελλοτέιπ


Οδηγίες:

Πρώτα μαζεύουμε όλα τα υλικά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κοντά μας. Μετά κόβουμε μεγάλα κομμάτια από το αυτοκόλλητο χαρτί σε σχήμα του λατινικού "D".  Μπορούμε να κόψουμε δύο κομμάτια μαζί ώστε να είναι ίδια. Κόβουμε επίσης κορδέλα για τα πλοκάμια.

Βγάζουμε το προστατευτικό χαρτί από το ένα αυτοκόλλητο και αφήνουμε τα κοριτσάκια μας να διακοσμήσουν τις μέδουσες όπως θέλουν με όλα τα γυαλιστερά στολίδια! Αφού στολίσουν το σώμα, μετά μπορούν να προσθέσουν τα πλοκάμια από πολύχρωμες κορδέλες ή σειρές από παλιά κολιέ ή χάντρες.

Διαβάσαμε ότι υπάρχουν πάνω από 200 είδη από μέδουσες που έχουν από πολύ λίγα έως περισσότερα από 800 πλοκάμια. Εμείς αποφασίσαμε να βάλουμε 15 διαφορετικές κορδέλες.

Όταν τελειώσουμε, βγάζουμε το προστατευτικό και από το άλλο αυτοκόλλητο και το κολλάμε επάνω στο διακοσμημένο ώστε να στερεωθούν τα στολίδια και τα πλοκάμια. Αν δεν κολλήσουν πολύ καλά τα στερεώνουμε με σελλοτέιπ. Μετά την κρεμάμε στο παράθυρο. Με το φως που περνάει φαίνεται πολύ όμορφη. Μπορούμε βέβαια να την στερεώσουμε στο παράθυρο και με σελλοτέιπ ή να την κρεμάσουμε στον τοίχο ή όπου αλλού θέλουμε!

Καλή διασκέδαση!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+