Πασχαλιάτικες πετσετοθήκες

Το Πάσχα πλησιάζει και ελάτε να προετοιμαστούμε για γιορτινές κατασκευές. Τι πιο εύκολο και πρωτότυπο από πασχαλιάτικες πετσετοθήκες που μπορούν να φτιάξουν και τα μικρότερα παιδιά! Μάλιστα αντί για πετσετοθήκες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κατασκευές μας για αυγοθήκες με πολύχρωμα αυγά που θα βάψουμε με τη βοήθεια των μικρών μας!

 
Για την κατασκευή αυτή, ακολουθήσαμε μία τεχνική (γνωστή στην Αμερική) για βάψιμο σε τσιγαρόχαρτο που δίνει μια πρωτότυπη όψη στα «αυγά» μας.
 
Ο Eric Carle ο οποίος ακολουθεί αυτή την τεχνική, χρησιμοποιεί φύλλα από τσιγαρόχαρτο που τα βάφει με μείγμα ακρυλικής μπογιάς και νερού σε διαφορετικά χρώματα σε στρώσεις.
 
Δηλαδή με ένα φαρδύ πινέλο βάφεις με ακανόνιστες πινελιές την επιφάνεια του τσιγαρόχαρτου σε ένα χρώμα. Από πάνω αν θέλετε βάζετε άλλο χρώμα με λίγες πινελιές και ίσως και από πάνω βουλίτσες από τρίτο χρώμα. Πριν στεγνώσει μπορείτε να το ανακατέψετε λίγο με ένα σφουγγαράκι. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την φαντασία σας. Εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει ένα ή δύο χρώματα.
 
Είναι μια πολύ απλή τεχνική που απλά θέλει φαντασία και υπομονή. Εκτός από τσιγαρόχαρτο για αυτή την κατασκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλα από λαδόκολλα. Φυσικά αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλες γλασέ σε διαφορετικά χρώματα ή ακόμη και χρωματιστές φωτογραφίες με ζωηρά χρώματα.
   
Εδώ χρησιμοποιήθηκαν ίδια χρώματα σε διάφορες αποχρώσεις, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντίθετα χρώματα. Θα χρειαστείτε πινέλα διαφορετικού πάχους, σφουγγαράκι για το ανακάτεμα καθώς και αν θέλετε, άλλα βοηθήματα  όπως μια παλιά πιστωτική κάρτα (για να τραβήξετε γραμμές) ή ένα πλαστικό δίχτυ φρούτων.
 
Δεν νομίζετε ότι βγήκε πολύ ωραίο αποτέλεσμα;;
 
 
Για τις θήκες χρησιμοποιήστε
  • ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας που θα κόψετε σε πάχος περίπου 5 εκατοστών.
  • Βάψτε τα σε ότι χρώμα θέλετε και αφήστε τα να στεγνώσουν.
  • Κόψτε τα χρωματιστά χαρτιά σε σχήμα αυγού, καθώς και όμοια σχήματα από χαρτόνι.
  • Κολλήστε τα χρωματισμένα χαρτιά επάνω στα χαρτόνια και αφήστε τα να στεγνώσουν.
  • Μετά κολλήστε τα όπως θέλετε επάνω στη βάση.

Ιδέα από το http://happyhooligans.ca

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+