Φτιάξτε χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες!

Φτιάξτε μοναδικές χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες μαζί με τα παιδιά σας και ευχηθείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτόνι για τις κάρτες, μπογιές και φύλλα σε σχήμα δένδρου. Ααα … και χρυσόσκονη αν θέλετε!

Θα έχετε στο μπαλκόνι σας φτέρη ή μπορείτε να βρείτε εύκολα σε πλατείες δένδρα με φύλλα σχήματος δένδρου. Κόψτε λοιπόν μερικά και αρχίστε τη χειροτεχνία!

  1. Πρώτα διαλέξτε το χαρτόνι για τις κάρτες σας. Το μαύρο είναι πολύ εντυπωσιακό αν χρησιμοποιήσετε χρυσόσκονη αλλά μπορείτε να διαλέξετε και όποιο χρώμα σας αρέσει.
  2. Βάλτε το φύλλο σε μία κόλλα χαρτί για να μην λερώσετε και καλύψτε το με μία παχιά στρώση μπογιάς σε χρώμα που να κάνει αντίθεση με το χρώμα της κάρτας. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε λευκό μια και η κάρτα είναι μαύρη.
  3. Τοποθετήστε προσεκτικά το φύλλο ανάποδα επάνω στην κάρτα ( με την βαμμένη πλευρά προς τα κάτω) ώστε να αφήσει αποτύπωμα.
  4. Πατάτε από πάνω ένα στεγνό και καθαρό ρολλό βαψίματος.
  5. Έπειτα προσεκτικά πάλι αφαιρείτε το φύλλα.
  6. Εάν τα έχετε κάνει όλα σωστά θα έχετε ένα όμορφο άσπρο αποτύπωμα φύλλου.
  7. Εάν θέλετε όσο είναι ακόμη νωπό πασπαλίστε επάνω χρυσόσκονη ώστε να κολλήσει.
  8. Μετά τινάξτε το ελαφρά.
  9. Όταν στεγνώσει αφήστε τα παιδιά να το διακοσμήσουν κολλώντας χρωματιστά χαρτάκια για μπάλες, μικρά διακοσμητικά ή χαντρούλες.

Μετά με καλλιγραφικά γράμματα θα γράψουν τις καλύτερές τους ευχές!

.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+