Κονταρομαχία με νερομπαλόνια!

Ξέρετε καμία πιο διασκεδαστική απασχόληση για τα παιδιά από το… μπουγέλωμα; Κυρίως το καλοκαίρι με τη ζέστη, η προοπτική να παίξουν έξω με τα νερά θα τα ενθουσιάσει! Και είναι μια ευκαιρία και για εσάς να ξαναγίνετε παιδιά!!

 
Προμηθευτείτε λοιπόν τα υλικά και βρείτε ευκαιρία στην εξοχή ή στο πάρτυ στον κήπο για να διασκεδάσετε τα παιδιά.
 
Θα χρειαστείτε:
 
  • Φελιζόλ (ένα φύλλο)
  • Κοντάρι από φελιζόλ ή ότι έχετε πρόχειρο
  • Κολλητική ταινία
  • Μπαλόνια
  • Μαρκαδόρο
  • Πλαστικό πηρούνι
  • Χοντρό σπάγκο
  • Κοφτερό μαχαίρι ή κοπίδι
 
Πως θα το φτιάξετε:
  1. Σχεδιάζετε και κόβετε από φελιζόλ ένα μεγάλο κύκλο (όσο χωράει). Πρακτικά στρογγυλεύετε τις γωνίες στο τετράγωνο φύλλο και τις κόβετε με το κοπίδι. 
  2. Γεμίστε όλα τα νερομπαλόνια με νερό και δέστε τα σφικτά (εδώ γεμίσαμε περίπου 40). Βάλτε τα στη σκιά γιατί στον ήλιο θα σκάσουν πριν τελειώσετε το πρότζεκτ!  
  3. Τώρα, χρησιμοποιώντας τον μαρκαδόρο, μαρκάρετε τα σημεία που θα τοποθετήσετε τα μπαλόνια. Αρχίστε με τρία μπαλόνια επάνω επάνω σε σειρά και προσθέτετε μπαλόνια όσο κατεβαίνετε στο φαρδύτερο μέρος. Στο πιο φαρδύ μέρος θα βάλετε 5-6 μπαλόνια. Προσέξτε οι αποστάσεις που αφήνεται μεταξύ των μπαλονιών να είναι ίσες. 
  4. Πολύ προσεκτικά κάντε μικρές σχισμές με το κοπίδι ή το μαχαίρι σε κάθε τελίτσα που έχετε μαρκάρει. 
  5. Αρχίζοντας από επάνω πιέστε την άκρη του κάθε μπαλονιού μέσα στη σχισμέ με το δάκτυλό σας ή με ένα ξυλαράκι. Στερεώστε με κολλητική ταινία. Κάντε την ίδια διαδικασία μέχρι να εφαρμόσετε όλα τα μπαλόνια στο φελιζόλ. 
  6. Κόψτε δύο μακριά κομμάτια σπάγκο και στερεώστε τα στις δύο άκρες του φελιζόλ. Θα τα περάσετε αριστερά και δεξιά σε σχισμές σε κάθε άκρη. Στερεώστε όλη την κατασκευή με τον σπάγκο από ένα ψηλό κλαδί δέντρου ή στο σκελετό της τέντας ή όποια άλλη εναλλακτική έχετε στην αυλή ή τον κήπο σας.  
 
Μπορείτε να πάρετε μπαλόνια σε ένα χρώμα ή σε διάφορα. 
 
Θυμηθείτε να κάνετε όλη τη δουλειά στη σκιά και όχι στον ήλιο.  
 
Φτιάξτε τα …κοντάρια σας:
  1. Στερεώστε ένα πλαστικό πηρούνι στην άκρη του κονταριού πολύ καλά με κολλητική ταινία. Το μήκος του κονταριού που θα χρειαστείτε είναι ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και το ύψος που έχετε βάλει τα μπαλόνια. 
  2. Βάλτε τα παιδιά σε σειρά ώστε καθένα με τη σειρά του να προσπαθεί τρεις φορές να σπάσει μπαλόνια. 
  

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12