Φτιάξε τον Τόμας το τραινάκι και τους φίλους του

Όσοι έχουμε πολύ μικρά παιδιά σίγουρα ξέρουμε τον Τόμας το τραινάκι, την παρέα τους και τις ιστορίες τους. Επίσης τώρα το καλοκαίρι που έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά.

 
Όταν βρήκαμε λοιπόν αυτά τα παιχνίδια – κουστούμια είπαμε ότι είναι πολύ ωραία ιδέα να τα φτιάξουμε ώστε τα παιδιά να τα φορέσουν και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες! 
 
Και βέβαια να είναι εύκολο να τα φτιάξουμε, με υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι. Έχουμε λοιπόν εδώ τα αρχεία για να τυπώσετε εύκολα τους 5 βασικούς χαρακτήρες ( τον Τόμας, τον Τζέιμς, τον Γκόρντον, τον Πέρσυ και την Έμιλυ) των ιστοριών και να φτιάξετε κουστούμια για όλους τους φίλους των παιδιών.
 
Θα χρειαστείτε:
 
- Μπογιά σπρέυ σε χρώματα που θέλετε. Εδώ χρησιμοποιήσαμε μπλε για τον Τόμας και τον Γκόρντον, πράσινο για τον Τζέιμς και τον Πέρσυ και κόκκινο για την Έμιλυ.
- Χαρτοκιβώτια σε μικρό μέγεθος για να χωράνε στα παιδιά. 
- Χάρτινα πιάτα γλυκού που θα τα βάψετε στα ίδια χρώματα. Θα χρειαστείτε 6 πιάτα για κάθε τραίνο.  
- Μαύρο μαρκαδόρο
- Σπάγκο
- Κόκκινη και κίτρινη μονωτική ταινία 
- Κόλλα
- Τα τυπωμένα πρόσωπα
  
 
Πως τα φτιάχνετε: 
 
1. Τυπώνετε τα πρόσωπα ή όποια από αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε. 
 
2. Βάψτε με σπέυ τα κιβώτια στα χρώματα που προτιμάτε. Αφήστε να στεγνώσουν τελείως. Μετά προσθέστε απλές γραμμές με τις μονωτικές ταινίες Μπορείτε να κάνετε και αριθμούς ή ότι άλλο θέλετε (τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν εδώ) αλλά και να χρησιμοποιήσετε και άλλα χρώματα ταινίες. Επίσης τους αριθμούς μπορείτε να τους κόψετε από χρωματιστό χαρτί και να τους κολλήσετε επάνω στα κουτιά.  
 
3. Κολλήστε τα πρόσωπα στα κουτιά. 
 
4. Βάλε τα καπάκια προς τα μέσα ώστε να μείνει μόνο το γύρω γύρω από τα κουτιά. Μπορείτε επίσης και να τα κόψετε με μαχαίρι. Κόψτε δύο τρύπες στις απέναντι πλευρές των κουτιών και στερεώστε με σπάγκο σαν θηλιά σε κάθε μεριά, ώστε να μπορεί το παιδί να «φορέσει» το κουστούμι. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες για περισσότερες λεπτομέρειες.
 
5. Με μαύρο μαρκαδόρο σχεδιάστε «ακτίνες» στα πιάτα που τα έχετε χρωματίσει στο ίδιο χρώμα του κουτιού και κολλήστε από 3 σε κάθε πλευρά.   
 
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε τις λεπτομέρειες στα πλαϊνά του τραίνου που έχουν φτιαχτεί με τις μονωτικές ταινίες. Επαναλάβατε και στην άλλη πλευρά τα ίδια σχέδια.
 
 
Ο σπάγκος πραγματικά βοηθάει να κρατήσει το κουτί στη θέση του. Στερεώστε το καλά ώστε να μην πέσει όταν το παιδί παίζει και δέστε το σε μήκος ώστε να βολεύει το παιδί. Μπορείτε επίσης στην πλάτη να ενώσετε τους δύο σπάγκους για περισσότερη ασφάλεια.  
 
 
Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα διασκεδάσουν πολύ!
 
Τυπώστε τα πρόσωπα 

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9