Αστραφτερά κηροπήγια!

Βρήκα αυτά τα κηροπήγια και πραγματικά ήθελα να τα έχω αναμμένα σε διάφορα χρώματα στο τραπέζι! Μετά είδα πόσο εύκολο είναι να φτιαχτούν και έδωσα την ιδέα στα παιδιά μου να μου τα κάνουν δώρο ! Γιατί να μην το κάνετε και εσείς!!

 
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και έχουν και το μεγάλο προσόν το γκλίτερ να είναι από τη μέσα πλευρά, οπότε δεν έχουμε όλη αυτή την πολύχρωμη «σκόνη» στο τραπέζι μας, που τόσο πολύ μας εκνευρίζει!!
Ας δούμε πως τα φτιάχνουμε.
 
Θα χρειαστούμε:
             
  • Ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι (δεν έχει σημασία τι είχε μέσα αρκεί να το πλύνουμε καλά και να το μουλιάσουμε να βγει η ετικέτα)
  • Υγρή κόλλα
  • Μπουκαλάκια με γκλίτερ σε ότι χρώμα θέλουμε
  • Πινέλο
  • Αυτοκόλλητο χαρτί (σε ότι χρώμα έχουμε)

Πως θα το φτιάξουμε : 

  1. Για αρχή, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βαζάκι. Μετά κόβουμε μια μικρή καρδιά από αυτοκόλλητο και την κολλάμε ελαφρά στο μέσα μέρος του βάζου.
  2. Μετά με ένα πινέλο απλώνετε μια στρώση κόλλα σε όλο το βαζάκι από μέσα. 
  3. Να προσέξετε να καλυφθεί όλο το εσωτερικό με κόλλα ακόμη και το στόμιο καλά. Μετά τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν το αγαπημένο τους χρώμα γκλίτερ.  
  4. Το ρίχνουν μέσα στο βαζάκι, προσέχοντας να ρίξουν αρκετό ώστε να καλυφθεί όλο το εσωτερικό. Μετά κλείνουμε το καπάκι σφιχτά (μην μας πεταχτούν τα γκλιτεράκια σε όλο το δωμάτιο!) και το κουνάμε πάνω κάτω!  Νομίζω ότι τα παιδιά θα διασκεδάσουν πολύ κουνώντας το βαζάκι σαν .. μαράκες! 
  5. Όταν σταματήσουμε κοιτάμε καλά να έχει καλυφθεί όλο το εσωτερικό με χρώμα και να μην υπάρχει κενό και μετά ανοίγουμε το καπάκι και το πετάμε γιατί δεν θα το ξαναχρειαστούμε. 
  6. Εάν κάποιο μέρος έχει πολύ γκλίτερ το χτυπάμε ελαφρά πάνω από τα σκουπίδια  να φύγει το περισσευούμενο.
  7. Μετά πρέπει να βγάλουμε το αυτοκόλλητο. Αυτό θέλει λίγη προσοχή για να μην βγάλουμε και γκλίτερ. Βάζουμε το νύχι μας προσεκτικά και ξύνουμε την άκρη. Όταν ξεκολλήσει το ανασηκώνουμε και το βγάζουμε. Αν τύχει και βγει λίγογκλίτερ βάλτε λίγο τοπικά ενόσω η κόλλα είναι ακόμα υγρή.
  8. Φτιάξτε όσα βαζάκια θέλετε.
  9. Όσο περισσότερα σε διάφορα χρώματα, τόσο πιο εντυπωσιακή θα είναι η σύνθεσή σας.
  10. Αφήστε τα έτοιμα βαζάκια να στεγνώσουν τελείως, δυο ώρες περίπου.
  11. Βάλτε μέσα από ένα κεράκι και ανάψτε!
  12. Είναι πολύ ωραία και την ημέρα, αλλά το βράδυ είναι εντυπωσιακά!
Καλή διασκέδαση!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+