Αυγά έργα τέχνης !!

Ψάχναμε να βρούμε ιδέες για πασχαλιάτικα αυγά που θα μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά μας. Και βρήκαμε μια εύκολη και ωραία ιδέα για ζωγραφική σε «κορνίζα»!
Η κορνίζα ή καλύτερα το περίγραμμα είναι μια ωραία ιδέα για να ζωγραφίζουν τα παιδιά. Τα διευκολύνει γιατί έχουν να διακοσμήσουν ένα συγκεκριμένο σχήμα και αυτό το κάνει πιο εύκολο και πιο διακοσμητικό. Έτσι λοιπόν η ιδέα είναι να διακοσμήσουν με αυτό τον τρόπο ένα αυγό.
 
Θα χρειαστούμε:
 
  • Άσπρα αυγά βρασμένα σφιχτά
  • Ανεξίτηλους  μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα. 
  • Πλαστικό τραπεζομάντηλο ή ματ για να προστατέψουμε το τραπέζι που θα ζωγραφίσουμε! 
  • Θήκες από σιλικόνη για παγάκια ή μάφιν ή θήκες από τα αυγά για να τα στερεώσουμε και να στεγνώσουν. 
  • Αν θέλετε μπωλάκια πλαστικά για να κρατάνε στη θέση τους τα αυγά όσο τα παιδιά ζωγραφίζουν και να μην κυλάνε. 
  • Βαφή για αυγά ή για τρόφιμα+ άσπρο ξύδι 
  • Τσιμπίδα
     
Οδηγίες:
 
  1. Για να αρχίσουμε σχεδιάζουμε επάνω στα βρασμένα αυγά διάφορα περιγράμματα με ένα μαύρο μαρκαδόρο. Καλύτερα να τα έχουμε έτοιμα όταν τα παιδιά θα αρχίσουν να ζωγραφίζουν. Ας φωνάξουμε και φίλους και ας τα βάλουμε να ζωγραφίσουν ωραίες ζωγραφιές μέσα στα περιγράμματα.. ότι θέλει το καθένα!
     
  2. Ορίστε μερικά παραδείγματα. 
     
  3. Αφήστε τη φαντασία των παιδιών να κάνει θαύματα! Μερικά παιδιά εδώ ζωγράφισαν και τα περιγράμματα… Όταν τελειώσουν τη ζωγραφική αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν από τους μαρκαδόρους
     
  4. Την άλλη μέρα βάψτε τα αυγά γύρω γύρω από τη ζωγραφική με φυτικές βαφές. Βάλτε σε κάθε μπωλάκι λίγη βαφή και ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέστε λίγο ξύδι για σταθεροποιητικό και βουτήξτε προσεκτικά τα αυγά με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας με το ζωγραφισμένο μέρος προς τα επάνω για να μην βαφτεί.
     
  5. Δοκιμάστε πόση ώρα πρέπει να κρατήσετε τα αυγά στη βαφή ώστε να αποκτήσουν ένα ζωηρό χρώμα. 
     
  6.  Κοιτάξτε πόσο όμορφα έγιναν!
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+