Υφαντές καρδούλες για αυτούς που αγαπάμε!!

Ράβω,… υφαίνω.. λέξεις με μαγεία για τα περισσότερα κοριτσάκια που βλέπουν από μία κλωστή να δημιουργούνται … καλλιτεχνήματα!

 
Την ιδέα μου την έβαλε η κόρη μου που άρχισε να ζητάει κλωστές και βελόνες .. για να μάθει να ράβει. Και όσο και αν τις περισσότερες φορές τα μεγαλεπήβολα σχέδια εξατμίζονται σε λίγες μέρες (έτσι έγινε και με το πλέξιμο!) οι απλές κατασκευές που έχουν και αποτέλεσμα αμέσως είναι μια καλή αρχή!
 
Έτσι λοιπόν βρήκα αυτή την εύκολη κατασκευούλα που θα χρησιμεύσει και για δωράκι ή διακόσμηση .
 
Μου άρεσε γιατί ενώ είναι απλή, απαιτεί προσοχή και υπομονή που είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να παιδιά να αναπτύξουν. 
 
Έτσι λοιπόν αυτά που θα χρειαστούμε είναι: 
  • χάρτινα πιάτα 
  • Μολύβι. Μια μυτερή βελόνα ή άλλο αντικείμενο για να κάνουμε τρύπες
  • Νήμα ή λεπτό μαλλί
  • Μία χοντρή βελόνα για μαλλί
  • Μολύβι
  • Ένα πατρόν καρδιά
  • Μπογιά και πινέλο
 
Πως θα το φτιάξετε :
 
  1. Καταρχήν σε χαρτί σχεδιάζουμε μια ωραία μεγάλη καρδιά (να πιάνει το κέντρο του πιάτου) που τη χρησιμοποιούμε για πατρόν. Κόβουμε γύρω γύρω την καρδιά και την βάζουμε στο κέντρο του πιάτου.  Προσεκτικά περνάμε με μολύβι το περίγραμμα και έτσι έχουμε το σχήμα της καρδιάς που θέλουμε στο κέντρο του πιάτου. Αν έχουμε σταθερό χέρι μπορούμε να σχεδιάσουμε απευθείας την καρδιά στο πιάτο.
     
  2. Μέχρι αυτό το στάδιο καλό είναι για τα μικρότερα παιδιά ..να το κάνει η μαμά. 
     
  3. Επίσης το επόμενο στάδιο μπορεί να χρειαστεί βοήθεια, που είναι να τρυπήσετε γύρω γύρω από την καρδιά ομοιόμορφες τρυπούλες με μια μεγάλη βελόνα.
     
  4. Τώρα περάστε το νήμα σε μία χοντρή βελόνα και δώστε το στο παιδί  να το «κεντήσει».
     
  5. Βάλτε από κάτω ένα δίσκο ή μία πετσέτα για να μην σας τρυπήσει το τραπέζι. Πρέπει να περνάει τη βελόνα από τη μία πλευρά στην άλλη, μέσα – έξω, όπως θέλει. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα χρώματα κλωστές. 
     
  6. Αυτό που έμαθαν γρήγορα τα δικά μου παιδιά είναι να μην περνάνε την κλωστή όλο στις ίδιες τρύπες ή μόνο στο επάνω μέρος της καρδιάς γιατί θα φύγουν έξω από το περίγραμμα. Και να μην ξεχάσω να πω ότι πιο ωραία φαίνετα όταν κάνουμε την «καλή» στην ανάποδη πλευρά του πιάτου.
     
  7. Καλό είναι στα μεγαλύτερα παιδιά να τους μάθουμε ότι πρέπει να περάσουν με κλωστή το περίγραμμα για να φαίνεται πιο ωραία η καρδιά. Υπομονή και σιγά σιγά θα τα καταφέρουν!
     
  8. Όταν τελειώσουν στερεώστε το νήμα με κόμπο στην ανάποδη.
     
  9.   Τέλος με ένα πινέλο αφήστε τα να ζωγραφίσουν το γύρω μέρος του πιάτου  με ότι χρώμα νερομπογιά θέλουν ή ότι άλλη μπογιά έχετε. Αφήστε να στεγνώσουν και…έτοιμα!!!
     
  10. Τα πιο ωραία καδράκια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
 
Ιδέα από το http://happyhooligans.ca/
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12