Χριστουγεννιάτικες κάρτες από τα μικρούλια μας με πολλή αγάπη!

Αν έχετε πολύ μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας αυτές τις πρωτότυπες «Ρούντολφ ο τάρανδος» Χριστουγεννιάτικες καρτούλες απλά με τα αποτυπώματα από τις πατουσίτσες τους και πολλή φαντασία! Αλλά και η οικογένεια και οι φίλοι θα έχουν μια γλυκιά ανάμνηση από τα αγαπημένα τους παιδιά.

Θα χρειαστείτε:
  • Χαρτόνι ή χοντρό χαρτί για κάρτες 
  • Καφέ μπογιά
  • Κόκκινο πον πον (ή λίγη κόκκινη μπογιά)
  • Καφέ μαρκαδόρο
  • Ματάκια χαντρούλες
  • Κόλλα
  • Ένα ταψάκι ή κάτι για να απλώσουμε τη μπογιά 
Πως φτιάχνουμε τις καρτούλες με τον τάρανδο:
  1. Ξεκινώντας βάζουμε λίγη μπογιά στο ταψάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικό ή μιας χρήσης ταψάκια σε μέγεθος που να χωράει το ποδαράκι του παιδιού.  Απλώνουμε την μπογιά που πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύψει όλο τον πάτο με ένα πινέλο. Μετά το μικρούλι μας βάζει το ποδαράκι του μέσα.
     
  2. Ooooo, Καταπληκτικό! Όλα τα παιδιά λατρεύουν να πλατσουρίζουν ..και με την άδεια της μαμάς!
     
  3. Μετά βάζουμε το μικρό να πιέσει την πατουσίτσα του στο χαρτί που θα έχουμε διπλωμένο στη μέση ώστε να γίνει καρτούλα. Έτσι θα έχουμε το «αποτύπωμα του τάρανδου.  
     
  4. Αφήνουμε το αποτύπωμα να στεγνώσει (δεν αργεί) και εντωμεταξύ πλένουμε το ποδαράκι να μην γίνει χάλια όλο το δωμάτιο! 
     
  5. Μετά με ένα πινέλο βάζουμε λίγη κόλλα και κολλάμε τη μύτη και τα μάτια.  
     
  6. Αν δεν έχετε πον πον για τη μύτη μην ανησυχείτε. Βάλτε το μικρό σας να βουτήξει το δαχτυλάκι του σε κόκκινη μπογιά και να κάνει μια βουλίτσα εκεί που είναι η μύτη! Φανταστικά! Θα το διασκεδάσει ακόμη περισσότερο!
     
  7. Τελειώστε σχεδιάζοντας τα κερατάκια με ένα καφέ μαρκαδόρο και… ποτέ ο Ρούντολφ δεν ήταν τόσο όμορφος!!

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12