Μια επίκαιρη συνταγή για τη γιορτή των φαντασμάτων!!

Παρόλο που είναι Αγγλικό έθιμο έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο και την Ελλάδα βέβαια! Μιλάμε για το Halloween (Χαλοουίν) τη Αγγλοσαξονική γιορτή που όλοι ντυμένοι μάγισσες, φαντάσματα και άλλα τρομακτικά(!) πλάσματα γιορτάζουν ζητώντας από φίλους και ξένους να τους κεράσουν ή αλλιώς θα τους τρομάξουν και θα τους ξεγελάσουν (trick or treat).

 
Εμείς λέμε στις 31 Οκτώβρη (ή και κάθε άλλη μέρα) να γιορτάσουμε με τα παιδιά μαγειρεύοντας … μούμιες ή πιο απλά κεφτεδάκια αλλιώς! Τα στερεώσαμε με ωμά μακαρόνια και τα τυλίξαμε με ζύμη πίτσας!
      
 
Υλικά:
 
  • 1 φρέσκια συσκευασία ζύμης για πίτσα (όπως  Pillsbury)
  • 18 μαγειρεμένα κεφτεδάκια χειροποίητα ή καταψυγμένα (ότι θέλετε και όπως τα φτιάχνετε συνήθως)  
  • 6 μακαρόνια σπαγγέτι ωμά 
  • 12  φαγώσιμα «μάτια» (αν θέλετε)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
  • Σάλτσα ντομάτα για σερβίρισμα
Οδηγίες: 
 
  1. Προθερμάνατε  το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
     
  2. Απλώστε τη ζύμη και κόψτε την σε λωρίδες λίγο μεγαλύτερες από μισό εκατοστό.  
     
  3. Περάστε σε κάθε σπαγγέτι από 3 κεφτεδάκια (έτσι θα κρατηθούν στη θέση τους). Αρχίστε να τυλίγετε γύρω γύρω από τα κεφτεδάκια, τις λωρίδες της ζύμης χιαστί (όπως τυλίγουμε τις γαρδουμπίτσες), μέχρι να καλυφθούν τελείως. Στο επάνω μέρος αφήστε ένα κομμάτι κενό για να βάλετε τα μάτια.  
     
  4. Απαλά αφαιρέστε τα μακαρόνια από τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τις μούμιες σε ένα λαδωμένο ταψάκι. 
     
  5. Ψήστε για 19-23 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από το φούρνο, απλώστε επάνω με πινέλο λιωμένο βούτυρο και προσθέστε τα μάτια.  Μπορρείτε να φτιάξετε τα μάτια με τη συνταγή που σας δίνουμε ή να βάλετε προσεκτικά (ώστε να είναι στρογγυλή) μια κουταλίτσα μαγιονέζα ή κέτσαπ και στη μέση ένα κομματάκι ελίτσαή μια μικρή κάπαρη.
     
  6. Σερβίρετε με ζεστή σάλτσα ντομάτας.
     

Για να φτιάξετε τα «μάτια»:  

·  1 φέτα τυρί για τοστ ή άλλο κίτρινο τυρί κομμένο σε φέτες με μαχαίρι
·  Ελιά 
·  1 μεγάλο φαρδύ καλαμάκι 
·  1 κανονικό καλαμάκι

 Οδηγίες:

  1. Χρησιμοποιήστε το μεγάλο καλαμάκι για να κόψετε το τυρί σε στρογγυλά κομμάτια, και το μικρό για να κάνετε μια μικρότερη τρυπούλα στη μέση (για την κόρη του ματιού). 
     
  2. Κόψτε την ελιά σε φετούλες και κόψτε επίσης με το μικρό καλαμάκι ένα στρογγυλό κομμάτι.  
     
  3. Βάλτε προσεκτικά το μικρό κομμάτι ελιάς μέσα στην τρύπα του τυριού και… μάτι σας είναι έτοιμο να το τοποθετήσετε στις μούμιες! 
 
Σημείωση 1η: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φαγώσιμα μάτια σε σούπες ή πουρέ ή όπου θέλετε να κάνετε το φαγητό πιο ελκυστικό για τα μικρά σας που γκρινιάζουν!
 
Σημείωση 2η: Μπορείτε να κάνετε τα μάτια με όποιες φέτες λαχανικών (ένα πιο ανοιχτό και ένα πιο σκούρο) θέλετε ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο!

Καλή διασκέδαση !!!

Ιδέα από το http://www.spendwithpennies.com/

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+