Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε να «πηγαίνουμε Μουσείο»

Μπορεί τώρα πια, να μη «μένουμε  σπίτι»,  συνέχεια,  όμως το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, συνεχίζει τις digital, δράσεις του με  νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, μια ακόμη  ψηφιακή εφαρμογή, καινούργια  ιστορία, και ένα άλλο έκθεμα στην «πρώτη σελίδα»!!


Εικαστικές δράσεις

  • Ζωγραφίστε πλοία και εφευρέτες / ζωγραφική(4-6 ετών)

Ο «Θαλής ο Μιλήσιος», το πρώτο καλωδιακό πλοίο της Ελλάδας, περιμένει να τους δώσεις το δικό σου χρώμα! Ζωγράφισε το, όπως εσύ θέλεις και … «ταξίδεψε» μαζί του!
Γνωρίζεις ότι Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι ήταν σπουδαίος Ιταλός εφευρέτης; Ανακάλυψε τα ραδιοκύματα με σκοπό την επικοινωνία σε μεγάλη απόσταση. Εσύ μπορείς να ανακαλύψεις, πως θα ήταν , ζωγραφισμένος από εσένα.
Τυπώστε τα σκίτσα, πάρτε μαρκαδόρους και με πολλή φαντασία…. χρωματίστε τα!


 
 

  • Ο «ναύτης» του Τσαρούχη ανεβαίνει στο καλωδιακό πλοίο/ Μικτή τεχνική, ακρυλικά, κολάζ ( 7-12 ετών)

Με τη βοήθεια ενός  video, μπορείς να μάθεις   πλοίο «Θαλής  ο  Μιλήσιος»  και τον ρόλο του στην πόντιση των υποβρύχιων καλωδίων, καθώς και για το πολύπλευρο έργο του Γιάννη Τσαρούχη. Μετά εσύ, με τα υλικά, που σου δίνουμε,  δημιούργησε το ατομικό ζωγραφικό σου  έργο,  συνδυάζοντας τον “δικό” σου  ναύτη, σαν να είναι μέλος του πληρώματος του  πλοίου!


 



Κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού / Παιχνίδι Taboo
Δημιούργησε το δικό σου επιτραπέζιο παιχνίδι με αυτοσχέδιες κάρτες  και θέματα εμπνευσμένα από  τις μορφές επικοινωνίας στην αρχαιότητα, διάσημους εφευρέτες  και τηλεφωνικές συσκευές του χθες και του σήμερα. Φτιάξτε «ομάδες», διαβάστε τους κανόνες, αρχίστε το παιχνίδι και ..» ο καλύτερος κερδίζει»!




Δείτε όλα τα προγράμματα εδώ
 

Οι «επισκέψεις», στα digital σημεία της έκθεσης, συνεχίζονται
Μέσα από το site του μουσείου, όλοι έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR). Αυτή την εβδομάδα «περιηγηθείτε» στο κτίριο του μουσείου και μάθετε την ιστορία του.  Επίσης  ανακαλύψτε τα τηλεφωνικά κέντρα και δείτε τα να ζωντανεύουν μπροστά σας, όπως ακριβώς δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια!
 
 
 
 
 
Το έκθεμα της εβδομάδας
Την προηγούμενη εβδομάδα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μας φίλους, που το ζωγράφισαν με πολλή φαντασία, Τώρα ήρθε η ώρα να το δείτε από κοντά, να το περιεργαστείτε και να μάθετε, σχεδόν τα πάντα για αυτό. Πρόκειται  για την τηλεφωνική συσκευή Candle stick, του 1880. Μια συσκευή, που λόγω του σχήματος και κατασκευής της έμεινε γνωστή και ως «Κηροπήγιο»!
 
 
 
 
 
Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών
Και μη ξεχνάτε το «ραντεβού» της Πέμπτης με τις  ιστορίες τηλεπικοινωνιών. Αυτή τη φορά θα γνωρίσετε την ιστορία των video games  ή πώς  ο «πατέρας»  των ηλεκτρονικών υπολογιστών,   έχασε από το ίδιο παιχνίδι που κατασκεύασε!

Oι νέοι και τα video games
Στην εποχή μας η διαμόρφωση της νεανικής  κουλτούρας επηρεάζεται όλο και περισσότερο από τη   χρήση και διάδοση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας που συνδέονται με τα video games. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι  διαδικτυακές κοινότητες και η εικονική πραγματικότητα που κατασκευάζουν τα video games έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα παραδοσιακά μαθησιακά περιβάλλοντα. Οι νέοι μαθαίνουν και συζητούν όχι μόνο μέσω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά και σε φόρουμ και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν αποκλειστικά το gaming, σε ψηφιακούς κόσμους δηλαδή που διακρίνονται για τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης και την ελευθερία επιλογής των χρηστών, σε αντίθεση με τις θεσμοποιημένες μορφές εκπαίδευσης, όπως το σχολείο.
Συνεχίστε την ιστορία, εδώ
 


Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών θα προτείνει κάθε εβδομάδα, δράσεις για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες. «Μένουμε ασφαλείς», περνάμε ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας! 


* Μείνετε συντονισμένοι και στο Instagram, στο #otegroupmuseum, για περισσότερες «ιστορίες επικοινωνίας»!