Βόλτα για να γνωρίσουμε τον κόσμο των Αλόγων

Η Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 έφτασε και είχαμε την τύχη να μας κάνει και πολύ καλό καιρό . Έτσι το μεσημέρι πήγαμε στο Ιππικό Όμιλο Ιπποδάμεια ( Τόχι & Δημοσθένους ) στο Κορωπί όπου είχαμε δώσει ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους για να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο των αλόγων .

Μπαίνοντας μέσα θαυμάσαμε μια πολύ όμορφη τοιχογραφία ενός αλόγου και όλος ο χώρος της εισόδου μας θύμισε λίγο από αυλή Μεξικάνικου σπιτιού. Αντικρίσαμε αμέσως κάτι πανέμορφα άλογα και την Λίνα που μας καλωσόρισε στον Όμιλο.

Μόλις μαζευτήκαμε όλοι μαζί χωριστήκαμε σε τμήματα των 6 ατόμων και η περιπλάνηση άρχισε ....

Η Τίνα μας πήγε σε ένα χώρο που ξεκουραζόντουσαν τα άλογα και εκεί μας έμαθε τις ράτσες των αλόγων ,πως να τα χειριζόμαστε και τον τρόπο που μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Επίσης με την τρομερή μεταδοτικότητα της μάγεψε και τους γονείς οι οποίοι μπήκαν για τα καλά στο κλήμα και ρωτάγανε διάφορες ερωτήσεις και φυσικά ακολούθησαν στην ξενάγηση

Μετά πήγαμε στους στάβλους και γνωρίσαμε το γλυκύτατο Πόνι και τα άλλα άλογα . Ο Ντάντε το πανέμορφο μαύρο άλογο δεν άφηνε μαμά να περάσει και να μην προσπαθήσει να την πλησιάσει και τα παιδιά παίζανε με τον Φλωριαν και την Κρίσταλ και κάνανε βόλτες μαθαίνοντας τα μυστικά του σταύλου.

Στην συνέχεια ήταν η σειρά του Γιώργου να μας μάθει πως να περιποιούμαστε τα άλογα. Με το τρομερό του χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες τους κατάφερε και τους ποιο ντροπαλούς να χτενίσουν και να καθαρίσουν τα πέταλα του αλόγου . Μάθαμε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για την περιποίηση του αλόγου, πως θα πρέπει να το πλησιάζεις και να το κρατάς

Δεν θα μπορούσε όμως να έλειπε από την ξενάγηση μας η βόλτα με τα άλογα. Έτσι πήγαμε στο χώρο ελεύθερης άσκησης όπου μας περίμενε η Deborah και η Λίνα και ένα ένα τα παιδάκια ανεβαίνανε στα άλογα και μαθαίνανε πως να κρατάνε τα χαλινάρια,πως να ισοροπούν σωστά ,να κάθονται στο άλογο ενώ κινήτε χωρις να κρατιούνται και φυσικά να ιππέυουν .

Όλα ήταν ενθουσιασμένα και θέλανε να πάρουν το αγαπημένο τους άλογο μαζί τους στο σπίτι και φυσικά να συνεχίσουν την ιππασία μέχρι και τα ποιο μικρά των 5 ετών .

Το σούρουπο είχε αρχίσει και έπεφτε και πριν φύγουμε το αγαπημένο μας Πόνι η Dolly εμφανίστηκε για να το χαϊδέψουν τα παιδιά και να μας κάνουν μια επίδειξη πως εκπαιδεύουν τα άλογα .

Η ώρα θα κλείσει ο σταύλος είχε φτάσει και μαζί με αυτή και η ώρα να γυρίσουμε πίσω σπίτι μας με μια πολύ γλυκιά ανάμνηση όλων αυτών που είχαμε περάσει.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλο το προσωπικό του Ιππικού Ομίλου Ιπποδάμεια και να δώσουμε ραντεβού στην επόμενη εξόρμηση μας τον άλλο μήνα