Η πρώτη μας ομαδική βόλτα για το 2017

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήσαμε με μεγάλη συμμετοχή την πρώτη ομαδική μας βολτούλα για το 2017 στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας για να ανακαλύψουμε μαζί τα ορυκτά και τις χρήσεις τους .

Η μέρα ήταν πολύ όμορφη οπότε βοήθησε στο να έρθουν σχεδόν όλοι οι φίλοι μας γεμάτοι όρεξη να μάθουν και να δουν πράγματα που μέχρι τώρα τους ήταν άγνωστα.

Χωριστήκαμε σε 2 ομάδες, στα μικρά ηλικίας 4 με 6 ετών και στα μεγάλα ηλικίας 7 έως 14 και φυσικά στην ομάδα των μεγάλων .

Οι μικροί εξερευνητές μαζί με την Μουστάκα Ελένη ( Msc Γεωλόγος) και τη Μεγρέμη Ιφιγένια ( Dr. Γεωλόγος) μάθανε για τους πολύτιμους λίθους στην αρχαιότητα και έφτιαξε ο καθένας τους την «γενέθλιο» πέτρα του!

Στην συνέχεια ψάξαμε να βρουν «χρυσό» με κόσκινα, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με άμμο, όπως ακριβώς έκαναν οι πρώτοι χρυσοθήρες στις όχθες των ποταμών.

Ήταν όλοι καταπληκτικοί και έτσι είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν σαν δώρο το μεγαλύτερο πετράδι που θα βρίσκανε .

Μάθανε πολλά για τα «τεράστια θηρία» και παρακολούθησαν πώς «μαγειρεύεται» ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται. Ένας μεγάλος κρότος ακούστηκε τον οποίο πραγματοποίησαν τα παιδιά και το ηφαίστειο εξερράγη δημιουργώντας θαυμασμό σε όλα τα μικρά .

Ακολούθησαν χειροτεχνίες, όπου οι μικροί μας φίλοι χρωμάτισαν και δημιούργησαν ένα χάρτινο τρισδιάστατο μοντέλο ηφαιστείου και μερικούς κρυστάλλους τους οποίους και πήραν σαν ενθύμιο σπίτι.

Ακολούθησαν φωτογραφίες δίπλα στον τεράστιο αμέθυστο και στον χώρο του μουσείου.

Οι μεγάλοι μας εξερευνητές με ξεναγό τον Βόρρη Στάθη (Msc Γεωλόγος) μετέτρεψαν το μουσείο σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων, με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με την ποικιλία και τις χρήσεις των ορυκτών, τη δράση του ενεργού ηφαιστείου της Σαντορίνης, τους μετεωρίτες, κ.ά.

Στην συνέχεια ψάξανε να βρουν διάφορα ορυκτά με τα κόσκινα τους, όπως ακριβώς έκαναν οι πρώτοι χρυσοθήρες και να δουν πόσο δύσκολη δουλειά ήταν αυτή .

Φυσικά ήταν όλοι ταλαντούχοι και φύγανε όλοι με τα δικά τους ορυκτά .

Ο Καθηγητή Αθανάσιος Κατερινόπουλος πραγματοποίησε μια εξαιρετική ξενάγηση για τους μεγάλους και μας καθήλωσε με τα τρομερά πράγματα τα οποία μας έμαθε. Ξέρουμε τώρα τι πετράδι θα έχει το δαχτυλίδι που θα ζητήσουμε για να μην πιαστούμε κορόιδο ;) και εκτιμήσαμε περισσότερο τα πετρώματα της Ελλάδας και την Σαντορίνη.

Πριν τελειώσουμε μαζευτήκαμε μικροί και μεγάλοι και ετοιμαστήκαμε για ένα τρομερό παιχνίδι, αγώνα γνώσεων για τα βιομηχανικά ορυκτά και τις χρήσεις τους, αλλά και… ταχύτητα , Γονείς εναντίων παιδιών !!!

Μετά από πολλές Φωνές , γέλια, τρέξιμο και φυσικά πολύ σκέψη έφτασε το τέλος του παιχνιδιού και τα παιδιά πανηγύριζαν γιατί νίκησαν  !!!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους εθελοντές φοιτητές Γεωλογίας

Αλεξάνδρα-Μαρία Μπίλλια
Ζωή Τσολάκη
Ελένη Μλουκιέ
Στάθης Παπαγεωργίου
Στέργιος Αλεξάνδρου
Κώστας Μιαρίτης
Ασημένια Καρυδάκη
Οδυσσέας Βλάσης

για την τρομερή βοήθεια την οποία πρόσφεραν στο να πραγματοποιηθεί άψογα το πρόγραμμα και τα παιδιά να αισθανθούν ασφάλεια, να μάθουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους .

Φύγαμε στις 14:00 γεμάτοι από εμπειρίες και γνώσεις !!! και φυσικά διάθεση για να βάλουμε μπροστά την επόμενη βόλτα μας για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα

Σας παρακαλούμε συπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ σχετικά με την βόλτα μας στο Μουσείο ορυκτολογίας ( πολύ μικρό αλλά σημαντικό για εμάς κρατάει μόνο 1 λεπτάκι)

και να μας γράψετε απο κάτω πως περάσατε στην βόλτα μας .

Σχόλια

Διαθέσιμοτητα

Σας έστειλα και το πρωί για κράτηση δύο θέσεων στο μαγειρεύοντας ένα ηφαίστειο για δύο παιδιά στα ονόματα κασσης και Γεωργούλης. Υπάρχει διαθεσιμότητα??? Θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά το πρόγραμμα???

Φυσικά και χωράτε

Σας έχουμε ήδη βάλει στην λίστα μας και θα σας σταλεί σήμερα ενημερωτικό e-mail

φωτογραφίες από τη δραστηριότητα στο μουσείο ορυκτολογίας

καλημέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω αν οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο σάιτ είναι προσβάσιμες σε όλους. έχουν ανέβει εδώ και αρκετές μέρες χωρίς να εχουν μωσαικό τα πρόσωπα και έχω λίγο ανησυχήσει. θα εκτιμούσα την άμεση απάντηση σας.
ευχαριστώ