Η παρέα του Pamebolta.gr οργανώνει βόλτα για να γνωρίσει τον κόσμο της Ελιάς

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 μαζευτήκαμε και αψηφώντας τον κακό καιρό πήγαμε να γνωρίσουμε όλοι μαζί τα πάντα για την Ελιά και τον κόσμο του λαδιού!!

Συναντηθήκαμε στις 10:30 το πρωί και αφού ήμασταν όλοι εκεί σηκώσαμε μανίκια και πήγαμε στο ελαιώνα μας , μάθαμε τα πάντα για την ελιά, για το μάζεμα των καρπών της και πως το κάνανε την παλαιά εποχή. 

Αφού είχαμε μάθει ότι χρειαζόμασταν όπως ποιες ελιές είναι κατάλληλες για λάδι και πιες για σαπούνι κατεβάσαμε τις ελιές από τα δέντρα και μετά μαζέψαμε αυτές που θέλαμε στα καλαθάκια μας

Στην συνέχεια γνωρίσαμε τα γαϊδουράκια και μάθαμε πως δουλεύει η Μυλόπετρα , πως γίνεται η πάστα ελιάς και πως από ελιά βγαίνει το λάδι με την πρέσα

Ήταν ώρα όμως για μαγείρεμα έτσι ξανασηκώσαμε μανίκια και φτιάξαμε λαδοκούλουρα τα οποία ήταν πεντανόστιμα ( μπορείτε να βρείτε την συνταγη εδώ )και είδαμε και μια ταινία με την ιστορία της ελιάς.

Μετά μάθαμε τα πάντα για το σαπούνι πως το φτιάχνατε και από τι την παλιά εποχή , μυρίσαμε διαφορετικά σαπούνια και μάθαμε για την αλισίβα

Μετά ήρθε η ώρα για την παράσταση μας , τα παιδιά γίνανε ηθοποιοί και παίξανε στους μεγάλους μια όμορφη παράσταση με θέμα την Ελιά, όλοι οι ηθοποιοί μας ήταν φανταστικοί και έτσι τους άξιζε ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Η μέρα μας έφτασε στο τέλος της και τη καλύτερο από βολτούλα μαζί με την Λούση η οποία ήθελε να την πουν τα παιδιά όλα όσα ζήσανε σε αυτή μας την βολτούλα , βγάλανε φωτογραφίες και την ξενάγησαν στο Πατητήρι.

Αυτή για να τους ευχαριστήσει τους έδωσε μια τεράστια αγκαλιά και φυσικά από ένα μικρό δωράκι στον καθένα για να θυμούνται την όμορφη βόλτα μας.

Εμείς περάσαμε πολύ όμορφα και μάθαμε πάρα πολλά πράγματα και έτσι αρχίσαμε ήδη να κανονίζουμε την επόμενη συνάντηση μας για την οποία θα ενημερωθείτε σύντομα