Η παρέα του pamebolta γνωρίζει τους δρόμους του κρασιού

Την Κυριακή που μας πέρασε ( 9 Οκτωβρίου 2016) πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας ομαδική βόλτα στο Πατητήρι στην Παιανία για να γνωρίσουμε μαζί με τα παιδιά το δρόμο του σταφυλιού

Συναντηθήκαμε στις 10:30 το πρωί και ευτυχώς μας έκανε πολύ όμορφη μέρα και όλοι ήμασταν σε μια πολύ καλή διάθεση ειδικά όταν αντικρίσαμε το Πατητήρι το οποίο μας μετέφερε αυτόματα σε μια άλλη εποχή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πόσο μεγάλη συμμετοχή σας όπως και την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων που δεν κατάφεραν να έρθουν και έδωσαν την χαρά σε άλλα παιδάκια να συμμετέχουν

Χωριστήκαμε σε ομαδούλες και η ξενάγηση άρχισε !!!!

Φυσικά από την βολτούλα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η Λούση η Καμηλοπάρδαλη η οποία τρελαίνετε για βόλτες και θέλει να μαθαίνει συνέχεια καινούργια πράγματα .

Γνωρίσαμε τον Διόνυσο και όλοι μαζί πήγαμε να δούμε το Μαρμάρινο παραδοσιακό πατητήρι και να μάθουμε τα πάντα για το πάτημα των σταφυλιών, για τα βαρέλια και για τους ανθρώπους που την παλιά εποχή είχαν σαν ασχολία το κρασί .

Αφού τα είδαμε όλα αυτά είχε έρθει η ώρα να πατήσουμε και εμείς σταφύλια. Έτσι βγάλαμε τα παπούτσια και μπήκαμε στα ξύλινα πατητήρια που ήταν γεμάτα ζουμερά σταφύλια. Η εμπειρία ήταν πολύ περίεργη σε αίσθηση αλλά μοναδική.

Στην συνέχεια είδαμε ένα ενημερωτικό dvd για το πως δουλεύουν τα κανονικά οινοποιεία και μετά επισκευαστήκαμε ένα και είδαμε από κοντά όλες τις μηχανές.

Οι περισσότεροι γονείς ακολουθούσαν την βόλτα μας αλλά υπήρχαν και άλλοι που καθήσανε για καφεδάκι δίπλα στον νερόμυλο για να χαλαρώσουν και να πιουν το καφεδάκι που τους έφτιαξε η κυρία Ειρήνη.

Δεν άργησε να έρθει που εμφιάλωσε μόνοι μας μπουκάλια και βάλαμε τον φελλό και τις ταμπέλες τους. Στην συνέχεια τα ανοίξαμε και κεράσαμε τους γονείς.

Ήταν ώρα για ξεκούραση μετά από τόσες βόλτες και έτσι μπήκαμε σε μια παραδοσιακή αίθουσα και είδαμε καραγκιόζη ο οποίος είχε θέμα το κρασί.

Μετά μεταφερθήκαμε σε μια αίθουσα γεμάτη γεμάτη βαρέλια και τεράστια τραπέζια τα οποία ήταν γεμάτα υλικά για να φτιάξουμε τα μουστοκούλουρα μας. Οι δημιουργίες των παιδιών ήταν μοναδικές και μερικοί προσπάθησαν να φτιάξουν και την Λούση και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία.

Πριν φύγουμε γεμάτοι εμπειρίες και μυρωδιές φώναξε τα παιδιά η Λούση και τους έδωσε σε όλους τα δωράκια τους για να θυμούνται την βολτίτσα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την βολτούλα μας και αναμένουμε με αγωνία να σας ξαναδούμε στην επόμενη βολτούλα μας.

----------------------------

Η παρέα του pamebolta.gr οργανώνει την πρώτη της ομαδική βόλτα στην Παιανία και σε περιμένει να μάθουμε τα πάντα για το σταφύλι και να ταξιδέψουμε μαζί στον δρόμο του κρασιού.

Η ημέρα συνάντησης θα είναι την Κυριακή 9/10 /2016 στις 10:30 το πρωί

Αν ενδιαφέρεσαι τα συμμετέχεις και έχει παιδιά ηλικίας 4-14 ετών θα σε  παρακαλούσαμε να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα μέχρι τις 5/10 για να σου σταλούν οι τελικές λεπτομέρειες και να επιβεβαιωθεί η θέση σου.

Η βόλτα μας θα περιλαμβάνει:

  • Πάτημα σταφυλιών με τα πόδια ( γιαυτό φορέστε παπούτσια που να βγαίνουν εύκολα)
  • Τα παιδιά θα κάνουν μόνα τους εμφιάλωση μπουκαλιού
  • Θα δουν προβολή ενημερωτικού dvd
  • Ξενάγηση στο σύγχρονο οινοποιείο
  • Θα παρακολουθήσουν παράσταση Καραγκιόζης
  • Θα φτιάξουν μουστοκούλουρα

Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας

  • καπέλο
  • παπούτσια που βγαίνουν εύκολα
  • 1 μπουκαλάκι νερό
  • να φοράτε ρούχα άνετα και όχι καλσόν
  • Να πάρετε μαζί την καλή διάθεση σας

Οι γονείς μπορούν να ακολουθήσουν την ξενάγηση χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος ή να πιουν καφεδάκι στην είσοδο του Πατητηριού

Κόστος : 7,5 Ευρώ το παιδί

Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6974708118

Σχόλια

Μια τρομερή εμπειρία

Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε. Τα παιδιά μου το λάτρεψαν ειδικά το πάτημα των σταφυλιών και το εργαστήρι που φτιάχνανε μουστοκούλουρα . Πολύ καλά οργανωμένο και χαρήκαμε πολύ που είδαμε και την Λούση που την έχουμε γνωρίσει σε εκδηλώσεις σας. Περιμένενουμε την επόμενη ομαδική βόλτα σας!