Ο Έμπορος της Βενετίας

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!

Παραστάσεις : Κυριακή 31η Οκτώβρη 2010- Κυριακή των Βαίων 2011
Πρόκειται για ένα έργο βαθιά ανθρώπινο , που στοχεύει ίσια στην ψυχή κάθε ευαίσθητου θεατή. Από την μια ,  εξυμνεί τη φιλία, τον αλτρουϊσμό και ... τον έρωτα κι από την άλλη τιμωρεί το φανατισμό, τη μικροψυχία, την απανθρωπιά και την εμπάθεια.

Το βασικό ερώτημα που βάζει  είναι το κατά πόσο ο «νόμος» παραμένει Νόμος, όταν στέκεται στενά στο «γράμμα», περιφρονώντας την ανθρωπιά, την ηθική και το δίκαιο. Ασφαλώς η παράστασή μας είναι «κωμωδία» και είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσουν οι θεατές μας , ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Ο Έμπορος της Βενετίας
Δυο λόγια για το έργο
: Ένας έμπορος από τη Βενετία -ο Αντώνιος- θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Βασάνη, να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας αρχόντισσας -της Πόρτσια- από τους αστείους γαμπρούς που τη φλερτάρουν, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο - τον Σάϋλοκ. Επιπόλαια, υπογράφει ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο : Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάϋλοκ το δικαίωμα να κόψει ... ένα κομμάτι κρέας απ' το σώμα του. Δυστυχώς, κάποιες συγκυρίες εμποδίζουν τον Αντώνιο να είναι συνεπής.

Κι ο Σάϋλοκ ζητά από το Δόγη της Βενετίας την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Στη δίκη που γίνεται, όλα φαίνονται χαμένα, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται (μεταμφιεσμένη σε άντρα-δικηγόρο) η πανέξυπνη Πόρτσια. Και τότε ... το δίκαιο (και ο έρωτας) θριαμβεύουν.

Διασκευή:      Νίκος Δαφνής
Σκηνοθεσία:  Νίκος Δαφνής.
Μουσική :      Νίκος Τσέκος
Σκηνικά-Κοστούμια : Γιοβάνα Πρασίνου
Χορογραφία : Αλέξανδρος Χατζιάρας
Φωτογραφία : Κρυσταλλία Κανάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί :  Εύα Αλεξανδρή , Θοδωρής Ανθόπουλος , Νάντια Ανθοπούλου , Νίκος Δαφνής ( ή Κώστας Κλάδης ) , Οδυσσέας Κιόσογλου , Νίκος Μαρμαράς και Κώστας Τζαφέρης .

Ακόμη θα παίζεται καθημερινά για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 12 Οκτώβρη.

Διάρκεια : 90 λεπτά με διάλειμμα

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Τιμή Εισιτηρίου 15€

Ώρες λειτουργίας: 

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και 3.30 μ.μ.

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ.: 210 4816200

Διεύθυνση: 

ΘΕΑΤΡΟ « ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ » Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στο Νέο Φάληρο

Πόλη: