Ο ΠΕΤΡΟΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Το έργο έχει σταματήσει να παίζεται!!!


Παραστάσεις :20 Φεβρουαρίου - 21 Μαρτίου 2010
Πρόκειται για εύθυμες ιστορίες και αστείες εικόνες, που επικεντρώνονται στον κόσμο των παιδιών και πρωτοκυκλοφόρησαν στη Φρανκφούρτη το 1845 γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία.


Ο «Πετροτσουλούφης» (απόδοση στα Ελληνικά του STRUWWELPETER, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράμματα), είναι το πιο διάσημο, πολυμεταφρασμένο και πολυδιαβασμένο πανευρωπαϊκά παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο.

«Νά τον ο Πετροτσουλούφης μουτρωμένος και κατσούφης χρόνος πάει κι αυτός τα ίδια τις τσατσάρες, τα ψαλίδια δεν τα θέλει να τα δει κι έχει τώρα άγρια νύχια και μαλλιά σαν πολυτρίχια πουφ! τι απαίσιο παιδί!». Έτσι ξεκινάει η αφήγηση του γιατρού Χόφμαν, ο οποίος αποφάσισε να γράψει τις δικές του παιδικές ιστορίες, όταν διαπίστωσε ότι στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορούσαν «σχοινοτενή αφηγήματα και άνοστες ιστοριούλες» που μόνο το ενδιαφέρον του τρίχρονου γιου του δεν έλκυαν.

Η δική μας παράσταση υλοποιεί τον Πετροτσουλούφη με τα ίδια υλικά που φέρει και στην έντυπη μορφή του: σάτιρα και μαύρο χιούμορ, γέλιο απέναντι στον φόβο, αλλά και την υποκρισία των ενηλίκων προς τα παιδιά. Τη συμβατική μορφή των σκίτσων του πρωτότυπου μόνο οι μαριονέτες μπορούν να φτάσουν σε ρεαλισμό της δράσης, αλλά ταυτόχρονα και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τον θεατή, όπου μπορεί να διαχειριστεί τους παιδικούς εφιάλτες με χάρη.


Συντελεστές Συγγραφέας: Χάινριχ Χόφμαν, 1845
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαρκόπουλος
Μελοποίηση - Σύνθεση: Κώστας Βόμβολος
Σκηνογραφία: Ερμιόνη Κοντογούλα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κουκλοπαίκτες: Άγγελος Ρωμαντζής, Στάθης Μαρκόπουλος
Μουσική, τραγούδι: Κωστής Ζαϊμάκης
Σχεδιασμός, Κατασκευή κουκλών και σκηνικών αντικειμένων:
Στάθης Μαρκόπουλος, Άγγελος Ρωμαντζής, Κωστής Ζαϊμάκης

Η παραγωγή επιχορηγήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Ώρες λειτουργίας: 

Σάββατο 19:30, Κυριακή 12:00 και 18:30

Τρόποι επικοινωνίας: 

Εισιτήρια: 210 3463333
Κρατήσεις: 210 3418579

Διεύθυνση: 

Πειραιώς 206, Ταύρος

Πόλη: