Ένα φανταστικό ταξίδι στο διάστημα

Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται

 

Από Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014.Η Ομάδα Μυία διασκευάζει το έργο του Λουκιανού “Μια αληθινή ιστορία: Το ταξίδι στη Σελήνη και ο πόλεμος με τους κατοίκους του Ήλιου”, σε μια ξεκαρδιστική παράσταση που συνδυάζει στοιχεία του πρωτότυπου έργου με ακροβατικά και χορό, καθώς μια παρέα ετερόκλητων ηρώων ταξιδεύει στο διάστημα σε αναζήτηση της βασίλισσας της σελήνης.

(Βασισμένο στο έργο “Μια αληθινή ιστορία: Το ταξίδι στη Σελήνη και ο πόλεμος με τους κατοίκους του Ήλιου” του Λουκιανού)
 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας κύβος, ένα καράβι και οι ήρωες μας, μπλέκονται σ’ ένα απρόβλεπτο ταξίδι!

Η βασίλισσα της σελήνης χάθηκε και πρέπει να τη βρουν.

Μια περιπέτεια ξεκινάει γι’ αυτούς σε άγνωστους πλανήτες!

Στο μυρμηγκοπλανήτη συναντούν ένα ξεχωριστό μυρμήγκι που τους μαθαίνει ότι το καλό γυρίζει πίσω πάντα με το καλό.

Στον αραχνοπλανήτη γνωρίζουν μια αράχνη, που εκφράζει την αλήθεια της, λέγοντας όλα όσα σκέφτεται.

Στο πλανήτη χ314 ένας εξωγήινος τους δείχνει μια διαφορετική ομορφιά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

Και στο λυχναροπλανήτη, που οι κάτοικοι του ακούν και νιώθουν ουσιαστικά τις ψυχές των ανθρώπων της γης, οι ήρωες μας θα δουν μια άλλη πραγματικότητα!

Όταν τελικά εγκλωβίζονται στη κοιλιά ενός θαλάσσιου κήτους, κάνοντας τον απολογισμό της ζωής τους, καταλαβαίνουν πόσο μακριά από την αλήθεια τους βρισκόταν!

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ

Ο Λουκιανός γεννήθηκε στα Σαμόσατα γύρω στο 120 μ.Χ. Αφού έλαβε την ελληνική παιδεία, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα -την πρωτεύουσα του πνεύματος της εποχής- το 165 κι ανέπτυξε τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα το κωμικό και πειρακτικό ύφος. Το γνωστότερο και πιο πολυσυζητημένο έργο του είναι το “Μια αληθινή ιστορία: Το ταξίδι στη Σελήνη και ο πόλεμος με τους κατοίκους του Ήλιου”, μια παρωδία των ταξιδιωτικών μυθιστορημάτων που ήταν αγαπητά κατά τους Αυτοκρατορικούς χρόνους, ένα είδος σατιρικής επιστημονικής φαντασίας. Πραγματεύεται ένα φανταστικό ταξίδι στο διάστημα και θεωρείται πρόδρομος των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Από τα γραπτά του εμπνεύστηκαν συγγραφείς όπως ο Ιούλιος Βερν και ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στον Μικρό Πρίγκηπα. Αποσπάσματα από το έργο “Μια αληθινή ιστορία: Το ταξίδι στη Σελήνη και ο πόλεμος με τους κατοίκους του Ήλιου”, διδασκόταν και στα Ελληνικά σχολεία (Ανθολόγιο Ελληνικών κειμένων).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Άννα Ανυφαντάκη

Χορογραφία: Γαβριέλα Ανυφαντάκη

Διασκευή κειμένου: Πέννυ Φωτιάδη
Φωτισμοί: Κωστής Γκίκας
Μουσική: Νίκος Δουλάμης
Σκηνικά και Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Φωτογραφίες: Χρήστος Σώκος

Ερμηνεύουν: Γιάννης Πολιτάκης, Χριστίνα Τσάτσου, Βασίλης Ζούκας, Πέννυ Φωτιάδη και οι χορευτές Γαβριέλα Ανυφαντάκη, Πάνος Μαλακός και Άννα Ανυφαντάκη Πάνος Μαλακός

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή της ομάδας Μυία και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Κόστος: 

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Διεύθυνση: 

Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός, τηλ.: 210.34.14.118

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για πληροφορίες και παραστάσεις για σχολεία, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6936.76.10.66 (Άννα Ανυφαντάκη).

Άλλα άρθρα