Μουσείο Πειραμάτων

το Μουσείο Πειραμάτων σχεδιάζει και διοργανώνει ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές 4-17 ετών. Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων (ιδιωτικών και δημόσιων παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων)
  • Κυριακάτικα παιδικά εργαστήρια και θερινά προγράμματα για παιδιά 4-12 ετών
  • Θεματικά πάρτυ και διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων (science party, jurassic party, eco event κ.α.) για ιδιώτες, συλλόγους και άλλους φορείς

Σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, ένα μουσείο δράσης οπου δεν «βλέπω» αλλά «κάνω», χωρίς ταμπέλες «Μην αγγίζετε!», οι επιστήμες συναντούν το παιχνίδι και τα πειράματα γίνονται αφορμή για διασκέδαση. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ασφαλή εργαστήρια εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα όργανα και υλικά, αλλά και σε εκδρομές σε επιλεγμένα δάση και ακτές της Αττικής. Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Πειραμάτων καλύπτουν συνοπτικά τα παρακάτω επιστημονικά πεδία, ενώ σχεδιάζονται και υλοποιούνται από εμψυχωτές της αντίστοιχης ειδικότητας:

Θετικές επιστήμες: φυσική, χημεία, βιολογία, γενετική μηχανική, ρομποτική

Περιβαλλοντική αγωγή: οικολογία, ανακύκλωση, μετεωρολογία/καιρός

Αγωγή υγείας: υγιεινή διατροφή, πρόληψη & υγιεινή, δράση/φυσική κατάσταση

Ιστορία/Προϊστορία: αρχαία Ελλάδα, δεινόσαυροι/παλαιοντολογία

Τέχνες/Έκφραση: θέατρο, χορός, εικαστικά, επικοινωνία, επαγγελματικός

    προσανατολισμός/κλίσεις & ενδιαφέροντα

<  Εορταστικά προγράμματα: Απόκριες, Χριστούγεννα, Πάσχα

Για αναλυτικότερη παρουσίαση των ψυχαγωγικών εκπαιδευτικών δράσεων, ανά ηλικία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Πειραμάτων www.juniorscience.gr.

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

 Τηλ: 210-7610038 & 210-7210105
www.juniorscience.gr

Διεύθυνση: 

Σιβρισαρίου 6 Καισαριανή

Πόλη: