Χριστούγεννα στο Δήμο Νέας Ιωνίας 2014-2015

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει μία σειρά από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις & δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, σε διάφορα σημεία της πόλης, από 13 έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Μοναδικός στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να δοθεί ένα μήνυμα όχι μόνο γιορτής και χαράς αλλά αισιοδοξίας και ουσίας. Μήνυμα αλληλεγγύης, συλλογικότητας και συμμετοχής.

Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα θα είναι πλούσιο, προσφέρεται δωρεάν σε όλους με στόχο να δώσει χαρά πρωτίστως στα παιδιά, διοργανώνεται με φαντασία την οποία εξασφαλίζουν καλλιτεχνικές ομάδες και "απλώνεται" στην πόλη, μια πόλη ξεχωριστή, δυναμική, νεανική...

Τα εορταστικά δρώμενα θα δώσουν τον παλμό των εορτών σε διάστημα 18 ημερών, με τις πλατείες Σημηριώτη, Αναπήρων και τον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας σε πρώτο πλάνο καθώς επίσης και σε πολλές άλλες γειτονιές.

Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 στην πλατεία Σημηριώτη, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, με πολλή μουσική, μαγικά δρώμενα και ξυλοπόδαρους, μασκότ και κλόουν, παιχνιδίσματα με μπαλονοκατασκευές, και face painting.

Στη συνέχεια από την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μας, ταυτόχρονα ή και μεμονωμένα, γιορτινές εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Δρώμενα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπως επιτόπιες κατασκευές για παιδιά (γούρια, κάρτες, μπισκοτάκια κλπ), στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με τις δημιουργίες των παιδιών κ.ά)

- Θεατρικά και μουσικά δρώμενα («Οι τρεις Μάγοι δεν ήξεραν αριθμητική», «Εκπαιδεύοντας τον καλικάντζαρό σας», «Τα όνειρα της Λένας», «Τα καλικαντζαράκια των Χριστουγέννων και το «Μοντέρνο Χορευτικό»)

- «Σπιτάκι της Χιονάτης», με γιορτινά γλυκίσματα και κεράσματα, Ξύλινα νεραϊδόσπιτα, face painting με χριστουγεννιάτικα θέματα, Νεραϊδένιο πηγάδι των ευχών, Zαχαρόσπιτο, igloo με πιγκουίνους κ.ά.

- Street dance Hip Ηop, με χριστουγεννιάτικο θέμα, σε διάφορους δρόμους της πόλης μας

- Λούνα Παρκ ανακύκλωσης (με παιχνίδια όπως παζλ, κυνήγι χαμένου θησαυρού, bowling, φιδάκι, στόχος, τσουβαλοδρομίες κ.ά.) με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, με στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της ανακύκλωσης

To αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 13 Δεκέμβρη

Ώρα: 17:30

Τόπος: Πλατεία Σημηριώτη

Υπό τους ήχους γιορτινής μουσικής, θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τη σκυτάλη θα πάρει η παραδοσιακή χορωδία του Δήμου για να ευχηθεί σε όλους μας χρόνια πολλά. Στη συνέχεια και για τρεις ολόκληρες ώρες παιδάκια και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν από τους καλλιτέχνες του face painting, ένας ξυλοπόδαρος θα περιφέρεται ανάμεσά μας, και δύο κλόουν θα μοιράζουν μπαλονένια ζωάκια. Ας μην ξεχάσουμε και τον κύριο Πιγκουΐνο, τον κύριο Χιονάνθρωπο, την κυρία Πολική Αρκούδα και τον κύριο Χριστουυγεννιάτικο Δέντρο, που θα κινούνται ανάμεσά μας, πρόθυμοι να ποζάρουν με όποιον θέλει για μια σούπερ γιορτινή φωτογραφία!

Κυριακή 14 Δεκέμβρη

Ώρα: 11:00

Τόπος: Δημοτικός Κινηματογράφος «Αστέρας» (Ασκληπιού 4, πίσω από τον ΟΤΕ)

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά του σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια».

Τόπος: Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας

Αφήγηση του παραμυθιού «Ο Φρέρυ, ένα ελεφαντάκι χωρίς προβοσκίδα», από τη συγγραφέα Έλενα Λιάτου στο πλαίσιο της δράσης του IBBY «Υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μου, διεκδικώ την παιδική μου ηλικία».

Ώρα: 13:00 έως 16:00

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & Πάρσης & Λεωφόρος Ηρακλείου και Αλέκου Παναγούλη

Τους μικρούς μας φίλους υποδέχεται το Ξωτικό των Χριστουγέννων στην ξύλινη καλύβα του, για να κατασκευάσουνε μαζί στολίδια και καρτούλες ευχών για το όμορφο δεντράκι τους.

 

Τετάρτη 17 Δεκέμβρη

Ώρα: 17:00 έως 20:00

Τόπος: Αγία Αναστασία, Περισσός & Αγγελου Σικελιανού, Νεάπολη.

Πολικό κλίμα επικρατεί και φέραμε igloo για να σας ζεστάνουμε. Με φόντο ένα πανέμορφο παγόβουνο, το Ξωτικό του Βόρειου Πόλου θα σας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της δημιουργικής απασχόλησης, όπου κάθε παιδάκι έχει το δικό του καρεκλάκι και μια θέση στον πάγκο των κατασκευών.

Πέμπτη 18 Δεκέμβρη

Ώρα: 16:00 έως 20:00

Τόπος: Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ένα τεράστιο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, περιμένει τους μικρούς μας φίλους για να τους διασκεδάσει, αλλά και να τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης. Εκεί μπορούν να εκπαιδευτούν σχετικά με το ποια υλικά ανακυκλώνονται, αλλά και για το πώς μπορούν να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή. Στο Λούνα Πάρκ τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με ομαδικά παζλ, κυνήγι χαμένου θησαυρού, ψάρεμα, bowling, τσουβαλοδρομίες, τροχό ανακύκλωσης, φιδάκι, κρίκους, κάδο, στόχο κι άλλα πολλά παιχνίδια. Σε όλα τα παιδιά θα μοιραστούν δωράκια για τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια.

 

Παρασκευή 19 Δεκέμβρη

Ώρα: 16:00 έως 20:00

Τόπος: Αγίου Γεωργίου & Νυμφαίων, Νέα Ιωνία & Βυζαντίου 40, Καλογρέζα

Το Ξωτικό του Βόρειου Πόλου με το παγόβουνο και το igloo του, στήνει τον πάγκο του και προσκαλεί όλα τα παιδάκια να φτιάξουν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια και καρτούλες με ευχές.

 

Σάββατο 20 Δεκέμβρη

Ώρα: 11:30 έως 14:30

Τοπος: Κέντρο Νέας Ιωνίας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και προσκαλεί παιδάκια και γονείς σε ένα δρώμενο που θα ενθουσιάσει. Στολίδια από ζύμη, στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, δημιουργική απασχόλης, πολλή μουσική και διασκέδαση θα απογειώσουν τη φαντασία σας και θα σας φτιάξουν το κέφι.

Στην πλατεία Σημιριώτη και στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας μπορείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε, να παρακολουθήσετε μαγικά κόλπα και τα θεατρικά διαδραστικά δρώμενα «Οι Τρεις Μάγοι δεν ήξεραν αριθμητική» και «Εκπαιδεύοντας τον Καλλικάντζαρό σας». Μην ξεχάσετε να πάρετε θέση στο καρεκλάκι του face painting, να φτιάξετε μόμπιλε στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Και φυσικά, παρακολουθήστε ολόκληρη παρέλαση αγαπημένων ηρώων των παιδιών που θα φορούν τα γιορτινά τους και θα ποζάρουν μαζί με σας και τα μικρά σας και θα περιφέρονται στην πόλη.

Ώρα: 18:30

Τόπος: Δημοτικός Κινηματογράφος «Αστέρας» (Ασκληπιού 4, πίσω από τον ΟΤΕ)

Μαθητική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας.

Κυριακή 21 Δεκέμβρη

Ώρα: 12:00 έως 15:00

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & 28ης Οκτωβρίου

Σας περιμένει ο Άγιος Βασίλης καθισμένος στον θρόνο του, για να ακούσει τις επιθυμίες σας, να φωτογραφηθεί μαζί σας και να σας στείλει στο πηγάδι των ευχών να πάρετε το δωράκι σας.

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & Κώστα Βάρναλη

Η κυρία του Άγιου Βασίλη κρατάει πινέλο για face painting, δύο νεραϊδόσπιτα βγάζουν τον πάγκο τους για δημιουργική απασχόληση κι ένα ξωτικό σας περιμένει στο γραμματοκιβώτιο του Βόρειου Πόλου.

Τόπος: Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Σε ένα φαντασμαγορικό πολικό σκηνικό ένας τεράστιος πιγκουΐνος κι ένα ξωτικό σας περιμένουν για διασκέδαση, δημιουργική απασχόληση και πολλές εκπλήξεις.

Τόπος: Πλατεία Αναπήρων, Καλογρέζα

Σε δύο ζαχαρόσπιτα δύο ξωτικά – βοηθοί του Άγιου Βασίλη ετοιμάζουν παιχνίδι blind eye. Κλείστε τα μάτια σας και διακοσμήστε το gingerbread σπιτάκι σας.

Ώρα: 14:00

Τόπος: Πλατεία Σημηριώτη

Ετοιμαστείτε για ένα φαντασμαγορικό show με hip hop dance. Τριάντα υπέροχοι χορευτές από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, σας παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη για τα Χριστούγεννα.

Ώρα: 18:30

Τόπος: Δημοτικός Κινηματογράφος «Αστέρας» (Ασκληπιού 4, πίσω από τον ΟΤΕ)

Θεατρική & Μουσική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά «Τα όνειρα της Λένας»

 

Τρίτη 22 Δεκέμβρη

Ώρα 17:00 - 20:00

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & 28ης Οκτωβρίου - Πλατεία Σημηριώτη - Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού - Λεωφόρος Ηρακλείου & Κώστα Βάρναλη - Μικράς Ασίας & Αγ. Φωτεινής - Πλατεία Αναπήρων, Καλογρέζα – Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας

Θεατρικά διαδραστικά δρώμενα, καραόκε, μαγικά κόλπα, μουσική, χορός, μασκώτ, ξωτικά, παρέλαση διάσημων cartoon ηρώων, μπαλόνια, face painting, παιχνίδια, ζαχαρόσπιτα, νεραϊδόσπιτα, δημιουργική απασχόληση, μαγικά δεντράκια, «Ένας κόσμος ευχές», ο ίδιος ο Άγιος βασίλης πάνω στο έλκηθρό του, η κυρία Άγιου Βασίλη εν δράσει, δώρα, μπαλόνια κι άλλες πολλές εκπλήξεις.

Απολαύστε επίσης, την ομάδα Hip Hop του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας. Σταθείτε για λίγο να τραγουδήσετε τα κάλαντα με την μικτή χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας. Γευτείτε κεράσματα κι ανακαλύψτε τα δώρα της αγοράς.

 

Τετάρτη 24 Δεκέμβρη

Ώρα 12:00 έως 15:00

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & 28ης Οκτωβρίου - Πλατεία Σημηριώτη - Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού - Λεωφόρος Ηρακλείου & Κώστα Βάρναλη - Μικράς Ασίας & Αγ. Φωτεινής - Πλατεία Αναπήρων, Καλογρέζα – Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας

Εορταστική ατμόσφαιρα με δεκάδες δρώμενα κι εκδηλώσεις σε όλα τα σημεία. Διασκεδάστε με όλους, χορέψτε, τραγουδήστε και κάντε τα ψώνια σας σε κλίμα χαράς κι αισιοδοξίας. Παρακολουθήστε τους «Τρεις Μάγους που δεν ήξεραν αριθμητική», πάρτε το μικρόφωνο και γίνετε ο επόμενος σταρ της πόλης. Χορέψτε σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και ζητήστε από την κυρία του Άγιου Βασίλη να σας δείξει τις ικανότητές της στο face painting. Μάθετε τεχνικές διακόσμησης από τα ξωτικά, φωτογραφηθείτε με τον Πιγκουΐνο και παρελάστε με τα αγαπημένα σας cartoons. Κάντε μια ευχή στον Άγιο Βασίλη και πάρτε το δωράκι σας από το πηγάδι των ευχών. Κλείστε τα μάτια και διακοσμήστε το ζαχαρόσπιτό σας. Φτιάξτε στολίδια από ζύμη, δεχτείτε δωράκια και πάρτε μέρος στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο.

 

Τρίτη 30 Δεκέμβρη

Ώρα 17:00 - 20:00

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & 28ης Οκτωβρίου - Πλατεία Σημηριώτη - Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού - Λεωφόρος Ηρακλείου & Κώστα Βάρναλη - Μικράς Ασίας & Αγ. Φωτεινής - Πλατεία Αναπήρων, Καλογρέζα – Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας

Και πάλι η πόλη προσφέρεται για να διασκεδάσετε κάνοντας τα ψώνια σας. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον Άγιο Βασίλη και την κυρία του, θα χαϊδέψουν το ελαφάκι, θα γεμίσουν έναν ολόκληρο κόσμο με τις ευχές τους και θα χαθούν στα άδυτα του Βόρειου Πόλου. Όλοι θα μείνουν έκπληκτοι με τα καμώματα των μασκώτ, θα δεχτούν οδηγίες από τα ξωτικά και θα φωτογραφηθούν μπροστά στα Χριστουγεννιάτικα σκηνικά στις πλατείες. Οι δρόμοι θα γεμίσουν με μπαλόνια και σε κάθε γωνιά σχεδόν θα ανακαλύψετε κεράσματα.

Τετάρτη 31 Δεκέμβρη

Ώρα 12:00 έως 15:00

Τόπος: Λεωφόρος Ηρακλείου & 28ης Οκτωβρίου - Πλατεία Σημηριώτη - Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού - Λεωφόρος Ηρακλείου & Κώστα Βάρναλη - Μικράς Ασίας & Αγ. Φωτεινής - Πλατεία Αναπήρων, Καλογρέζα – Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλοι τρέχουν. Οχτώ μασκώτ από την μία πλατεία στην άλλη, δύο ξωτικά για να κατασκευάσουν και τα τελευταία στολίδια, ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα του, ο Πιγουΐνος για να προλάβει να μπει μεσα στο igloo, η κυρία Άγιου Βασίλη για να τελειοποιήσει το face painting σας, ο ταχυδρόμος - ξωτικό για να προλάβει να ρίξει όλα σας τα γράμματα στο γραμματοκιβώτιο του Βόρειου Πόλου. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τρεχάτε να φτιάξετε τις τελευταίες γιορτινές σας κάρτες. Μη φοβάστε, όμως. Προλαβαίνετε να ανακαλύψετε όλες τις εκπλήξεις που σας περιμένουν σε κάθε γωνιά της πόλης.

 

2015

Τρίτη 6 Γενάρη

Ώρα:

Τόπος: Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού

Bubble Party.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
14/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
15/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
16/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
17/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
18/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
19/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
20/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
21/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
22/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
23/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
24/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
25/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
26/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
27/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
28/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
29/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
30/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00
31/12/2014 - από τις 11:00 έως τις 23:00