Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα

Με Καλικάτζαρους, δρώμενα, κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και  τον  Άγιο Βασίλη από την Καππαδοκία, ο μαγικός Καλαντομάγος  μας  μεταφέρει  στη χώρα των Ελληνικών Χριστουγέννων. Για να ζήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά μας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων όπως την ερμήνευσε ο λαός μας, με τραγούδια, χορούς και ξόρκια.

Η παράσταση θα παιχτεί φέτος για 12η χρονιά! Όλη η μουσική της παράστασης είναι ζωντανή!

Ο στόχος μας είναι να χαρίσουμε στα παιδιά τα Ελληνικά Χριστούγεννα. Σαν ένα παραμύθι, ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με ήχους μαγικούς και την παρέα ενός καλαντομάγου. Με ζωντανή μουσική, χορούς και τραγούδια τα παιδιά μαθαίνουν να βλέπουν μέσα από τα μάτια των προηγούμενων γενεών το μέλλον, το διαφορετικό, ανακαλύπτουν τα σύμβολα αλλά και την ουσία μιας νέας γέννησης, της αναγέννησης της καρδιάς.

Οι καλικάτζαροι, ο Άγιος Βασίλης ο Καππαδόκης, και τα ίδια τα έθιμα των Χριστουγέννων συνθέτουν μια χαρούμενη ιστορία γεμάτη χρώματα, μαγεία και εκπλήξεις.

Η παράσταση αυτή, από τότε μέχρι τώρα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γευτούν με όλες τους τις αισθήσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Κείμενα: Ματίνα Τσιγκούνη

Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Άννα-Σεβαστή Τζίμα

Mε τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ (Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών)

 

Παίζουν: Αντώνης Βαρθαλίτης, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Σοφία Λυμπέρη, Ευγενία Παπαδάκη, Αλέξανδρος Πισκιούλης, Νίκος  Σιδερίδης,

Συμμετέχουν από το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ: Αποστολία Βαρδονικολάκη, Γιάννης Βουλαρίνος, Διονυσία Εφεντάκη, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Γιάννης Θεοδοσίου, Ναταλία Καπετανάκη, Αγγελική Μανωλακιού,  Αλέξης Τζέμης, Αριστούλα Τόλη

Που: Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32

 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: 15€, 12€ (προπώληση),10€ μειωμένο(ομαδικά, φοιτητικό, )

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/12/2012 - 17:30
26/12/2012 - 17:30