Χελιδονίσματα στο Άλσος Παγκρατίου

Η Ορνιθολογική υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Άλσος Παγκρατίου την Κυριακή 29 Μαρτίου (11:00-14:00) για να υποδεχθούν την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια φωλιά! 

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό. Τα υλικά είναι απλά, αλλά δυσεύρετα: πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν μέσα στις πόλεις και πολύς ενθουσιασμός!

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά με τη βοήθεια της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής και απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και τους γονείς τους.

Οι κεντρικές είσοδοι του Άλσους Παγκρατίου είναι από την οδό Ευτυχίδου και την οδό Σπύρου Μερκούρη, ενώ το Άλσος απέχει δέκα λεπτά από τη στάση Μετρό «Ευαγγελισμός».

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις για τα Χελιδονίσματα εδώ: http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1721

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 210 8228704

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/03/2015 - από τις 11:00 έως τις 14:00