Χάρτινο το καραβάκι, η ιστορία του χαρτιού της Σοφίας Ζαραμπούκα στον ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις Αιώρα και ο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα), παρουσιάζουν το βιβλίο Χάρτινο το καραβάκι, η ιστορία του χαρτιού, της Σοφίας Ζαραμπούκα και καλούν τους νεαρούς αναγνώστες σε ένα ταξίδι γνώσης και δημιουργικής χαράς.

Η συγγραφέας με κέφι και μαστοριά, ως άλλος πλοηγός, οδηγεί τους συνεπιβάτες της σε ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο που ξεκινάει από την Κίνα, και συνεχίζει στο Βιετνάμ, την Κορέα, την Ιαπωνία, το Θιβέτ, την Βαγδάτη, την Συρία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αμερική, την Αγγλία, τη Ρωσία, με στάσεις σε μεγάλες ιστορικές στιγμές και παρέα με διάσημα πρόσωπα.

Έτσι οι μικροί αναγνώστες διατρέχοντας τις εποχές, τις πόλεις και τις χώρες μυούνται στην ιστορία του χαρτιού και την διάδοση της χρήσης του και κατά συνέπεια στην ιστορία του Πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που σήμερα στο απόγειο της εξέλιξης της τεχνολογίας, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη γνώση της ιστορίας του και της εξέλιξής της.

Το βιβλίο συνοδεύεται από εξαιρετική εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως, χάρτη της διαδρομής του χαρτιού και χρονολογικό πίνακα.

Η έκδοση συμπεριλαμβάνει μια θεατρική διασκευή της Ιστορίας του Χαρτιού, που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές να δουλέψουν μαζί με τα παιδιά μια παράσταση, συνδυάζοντας μοναδικά τον παιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο της γνώσης και της Τέχνης.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/03/2013 - 12:00