Φυλή Χμονγκ και «ιστορίες σε ύφασμα» - Οικογενειακά Ταξίδια Πολιτισμού

Στο διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Ταξίδια Πολιτισμού» που ξεκίνησε 17 Ιανουαρίου 2015 και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, γνωρίσαμε τη ζωή και την παράδοση των Μάγια, των Ινουίτ, των Ίνκα, των Κούνα και τα μυστικά των αφρικάνικων μασκών.

Αυτό το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00, στο «Σπίτι των παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς, ταξιδεύουμε στο Λάος, γνωρίζουμε τη ζωή και την παράδοση των Χμονγκ με εικόνες, μύθους και παραμύθια και κατασκευάζουμε ένα παραδοσιακό εργόχειρο «ιστορία σε ύφασμα».

Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι αριστερόχειρες και πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος; Με μύθους και παραμύθια γνωρίζουμε τους Χμονγκ, μια από τις ορεσίβιες φυλές της Ασίας που ζει σε ορεινές περιοχές του Λάος, της Κίνας, της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ. Πού ζούσαν για αιώνες και γιατί βρήκαν καταφύγιο στα ορεινά τόσων χωρών; Πώς είναι τα σπίτια τους και ποιόν επισκέπτονται για να θεραπεύσουν τις ασθένειες;

Ένας λαός κυνηγημένος μέχρι σήμερα, που διατηρεί τον παλιό τρόπο ζωής και την παραδοσιακή λατρεία σε θεούς της φύσης. Βλέπουμε εντυπωσιακές φορεσιές με φωτεινούς χρωματικούς συνδυασμούς και περίτεχνα κεντήματα, πλούσια υφαντά και τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές χειροτεχνίες «ιστορίες σε ύφασμα» από το Λάος. Είτε αριστερόχειρες είτε δεξιόχειρες, εμείς κατασκευάζουμε μια δική μας πολύχρωμη «ιστορία σε ύφασμα» σαν αυτή των Χμονγκ.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης Μαρία Βλαχάκη. Αφήγηση Μύθων και Παραμυθιών: Γεωργία Λαζάρου.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: «Ταξίδια Πολιτισμού», Η φυλή Χμονγκ στο Λάος και ένα παραδοσιακό εργόχειρο «ιστορία σε ύφασμα»

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Μαρία Βλαχάκη, Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης

Αφήγηση: Γεωργία Λαζάρου

Διεύθυνση: «Σπίτι των Παραμυθιών»Iωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα, ΤΚ 11743

Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ετών και τις οικογένειές τους.

Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: folktaleshouse@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104313332, 6987117542

Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Συνδρομή: 6€ ανά παιδί. Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν. Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά παίρνουν μαζί τους την κατασκευή που δημιουργούν.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/02/2015 - από τις 12:00 έως τις 13:30