Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!

Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» έρχεται από τις 15 έως και τις 19 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, και σκοπό έχει να δείξει σε όλους μας εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους ώστε να εντάξουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας!

Στις 5 μέρες που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και παιχνίδια και να ενημερωθούν για τη σημασία της κίνησης, της ισορροπημένης διατροφής και του Ενεργειακού Ισοζυγίου από επιστήμονες από το χώρο της άσκησης και της διατροφής.

Το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό στο κοινό, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του QualityNet Foundation -του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών-, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τη διατροφή, την ανάπτυξη και θρέψη παιδιών και εφήβων «Η Διατροφή του Παιδιού» και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ).

Υποστηρίζεται από το The Coca-Cola Foundation, το διεθνές ίδρυμα της The Coca-Cola Company με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, το οποίο μεταξύ άλλων, στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τη σημασία του ενεργειακού ισοζυγίου και ενθαρρύνουν την υιοθέτηση ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής.   

Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ τις καθημερινές είναι 16:00-21:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00–21:00.
Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!».
 Γιατί η κίνηση, είναι χαρά!

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 16:00-21:00
Σάββατο – Κυριακή: 10:00-21:00
* Επισκέψεις σχολείων: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή πρωινές ώρες,
κατόπιν επικοινωνίας στο 210 6888115
 

Που: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548,                                                   press@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,                 
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Σχετικά με το QualityNet Foundation
Το QualityNet Foundation, το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, αποτελεί έναν Οργανισμό Ανάπτυξης Διαλόγου και Δικτύωσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας πολιτών και του ευρέος κοινού, με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογιών και εργαλείων που συμβάλλουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής.
www.qualitynet.gr    

Σχετικά με τη «Διατροφή του Παιδιού»
Η «Διατροφή του Παιδιού», αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της έγκυρης ενημέρωσης και των σωστών διατροφικών επιλογών τόσο σε επίπεδο παιδιών, όσο και σε αυτό της γονικής παρέμβασης, δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην κάλυψη αυτού του κενού  στην Ελληνική κοινωνία. Κύρια φιλοδοξία της αποτελεί όχι μόνο η δημιουργία  ενός επιστημονικού σύγχρονου και εύληπτου πλαισίου ενημέρωσης, αλλά και η ουσιαστική παρέμβαση στην τροποποίηση των συμπεριφορών τόσο σε επίπεδο διατροφής, όσο και άσκησης.
http://www.childnutrition.gr/

Σχετικά με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1991 και αριθμεί περισσότερα από 1.250 μέλη, εκ των οποίων τα περισσότερα ασκούν το ιατρικό επάγγελμα και τα υπόλοιπα είναι όλοι επαγγελματίες υγείας. Είναι μέλος της European Association for the Study of Obesity (EASO) και της World Obesity Federation (WOF, πρώην IASO), καθώς και ιδρυτικό μέλος του Balkan Network for the Study of Obesity (BalNeSO).

Ένας από τους καταστατικούς σκοπούς της εταιρείας είναι «η επιστημονική έρευνα και μελέτη της παχυσαρκίας και των μεταβολικών νόσων στην Ελλάδα… η επιστημονική έρευνα στη σωστή διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου…».
Εταιρικό προφίλ The Coca-Cola Company
Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα και περισσότερα από 3.500 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών (ανθρακούχων ποτών, χυμών και φρουτοποτών, εμφιαλωμένου νερού, καθώς και έτοιμου (ready-to-drink) καφέ και τσαγιού).
Για περισσότερες πληροφορίες για την The Coca-Cola Company, παρακαλώ επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo ή ακόμα επισκεφθείτε και το www.coca-colablog.com.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/10/2014 - από τις 16:00 έως τις 21:00
16/10/2014 - από τις 16:00 έως τις 21:00
17/10/2014 - από τις 16:00 έως τις 21:00
18/10/2014 - από τις 16:00 έως τις 21:00
19/10/2014 - από τις 16:00 έως τις 21:00