Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Cambia και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης του Θανάση Σάλτα.


Σας περιμένουν όλους στο παιδικό τμήμα του ΙΑΝΟΥ για να ζήσουμε μαζί τις ιστορίες της Χαράς και της Λύπης, των δύο ηρωίδων από το παραμύθι του Θανάση Σάλτα «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης».
Που: IANOS ΑΘΗΝΑ(ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

Μέσα από τις περιπέτειες των ηρωίδων, τις οποίες και εμείς οι ίδιοι θα ζήσουμε έντονα συμμετέχοντας στο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, που οργάνωσε και θα υλοποιήσει το Βιωματικό Σχολείο, μαθαίνουμε την αξία των δύο αυτών συναισθημάτων, της χαράς και της λύπης, και αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο με τον οποίο το ένα συναίσθημα συμπληρώνει το άλλο.

Το Βιωματικό Σχολείο δραστηριοποιείται από το 1997, στο χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με κύριο στόχο του την ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω της δημιουργίας προγραμμάτων και υπηρεσιών, που συντελούν αφενός στον εμπλουτισμό των γνώσεων του παιδιού και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Cambia, το Βιωματικό Σχολείο μεταμορφώνει το παραμύθι «Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» σε βιωματικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο τα παιδιά γίνονται κομμάτι του παραμυθιού και μέσα από το παιχνίδι αναγνωρίζουν και αποδέχονται τα συναισθήματά τους.

«Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική και πολλά μηνύματα για τα παιδιά αλλά και μεγάλους αναγνώστες. Περιλαμβάνει 12 ιστορίες και 4 τραγούδια με πρωταγωνιστές - ποιους άλλους;- τη Χαρά και τη Λύπη.

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας έχει βραβευτεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και θεατρικών έργων και συνεχίζει να διακρίνεται για τη ζωντάνια της γραφής του και τον υπέροχο χειρισμό του λόγου.

Η Κύρα Αλιγιζάκη, γνωστή εικαστικός, έχει επιμεληθεί όλη την εικονογράφηση δίνοντας στο παραμύθι μια ξεχωριστή εικαστική οπτική.

Η μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον ακροατή.

Το παραμύθι εκτός από τη διασκεδαστική του πλευρά, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο στο λόγο, την εικόνα και τον ήχο.

Η Κωνσταντίνα Σαββίδου αφηγείται το παραμύθι, ενώ στο ρόλο της Χαράς και της Λύπης ακούγονται οι νηπιαγωγοί Ιωάννα Βράκα και Ελένη Πεμπετζίδου αντίστοιχα.

Η μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα -πιάνο, τσέλο και φλάουτο- από τους μουσικούς Χρυσάνθη Οικονομάκη (πιάνο), Μυρτώ Χρυσανθοπούλου (φλάουτο), Ουρανία Καραντούνη (τσέλο).

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/12/2013 - 15:00