Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην Ερέτρια

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερέτριας εντείνει τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης στον τομέα της ανακύκλωσης. Για το σκοπό αυτό, την Παρασκευή 8 Μαΐου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, στην παραλία της Ερέτριας θα φιλοξενηθεί το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ταξιδεύει τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών και του μπλε κάδου.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, οι οποίοι –κυκλικά- μέσα από γνωστά παιχνίδια (χωρίς νικητές και ηττημένους αλλά με αναμνηστικά δωράκια για όλους) που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης και έχουν εμπλουτιστεί με ακόμα πιο διασκεδαστικές ενέργειες, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να κάνουν νέους φίλους, αλλά κυρίως να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το πως η ανακύκλωση των συσκευασιών μπορεί να «αγκαλιάσει» την καθημερινότητά τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας προσκαλεί τους Δημότες και τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας να λάβουν μέρος στην εθελοντική δράση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού στις 9-10 Μαΐου 2015 και ώρα 9 π.μ.,στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου στο Νησί των Ονείρων (πεζονήσι).

Η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από την HELMEPA για δεύτερη χρονιά στην χώρα μας. Καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους.

Με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά για την πραγματοποίηση επίτευξής του στόχου μας προκειμένου να διαφυλάξουμε τον συγκεκριμένο χώρο (από πυρκαγιές). Ο σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Το 2014 περισσότεροι από 14.000 εθελοντές συμμετείχαν σε 330 εθελοντικούς καθαρισμούς που συντόνισε η HELMEPA, καθορίζοντας συνολική έκταση 200 χιλιομέτρων και συλλέγοντας 28 τόνους απορριμμάτων, από τα οποία οι 9 τόνοι ανακυκλώθηκαν. Ας βάλουμε λοιπόν και φέτος όλοι ένα χεράκι να καθαρίσουμε τον τόπο μας βελτιώνοντας έτσιμόνοι μας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/05/2015 - από τις 09:00 έως τις 13:30