Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η learn-e-pedia σας περιμένουν σε ένα διαδραστικό κόσμο γνώσης και χαράς

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η learn-e-pedia προσκαλούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Παιδικό Μουσείο για να ανακαλύψουν ένα διαδραστικό κόσμο γνώσης και χαράς.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία μέσα στα εκθέματα του Μουσείου να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο και να εξοικειωθούν με τη learn-e-pedia.gr, μια πλατφόρμα με ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Στο έκθεμα «Η Αγορά», τα παιδιά νηπιαγωγείου θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες τροφίμων και την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και να φέρουν εις πέρας την αποστολή να συμπεριλάβουν στο καλάθι των αγορών τους τουλάχιστον ένα τρόφιμο που βρίσκεται στη βάση της διατροφικής αλυσίδας.

Στο έκθεμα «Γεια σου, Πυθαγόρα!», τα παιδιά δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα αξιοποιώντας τη learn-e-pedia.gr και τον «Καπετάν ΣΟΣ, την παρέα του και το κινούμενο νησί» να ανακαλύψουν ζώα και ψάρια της Μεσογείου θάλασσας, να πειραματιστούν στον καθρέφτη του εκθέματος και να ερευνήσουν τα σχήματα και τη συμμετρία τους.

Το Παιδικό Μουσείο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Τα εκθέματά του είναι τρισδιάστατα θεματικά περιβάλλοντα, ειδικά σχεδιασμένα για να ενθαρρύνουν την εξερεύνηση της θεματικής τους με βιωματικό τρόπο.

Το Παιδικό Μουσείο βρίσκεται στην οδό Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα και λειτουργεί με την πολύτιμη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/11/2012 - από τις 10:00 έως τις 15:00
04/11/2012 - από τις 10:00 έως τις 15:00