Το «Let's Do It Greece» για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δήμο Μαρκοπούλου

Σας περιμένουν όλους την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα (πάρκινγκ) στο Πόρτο Ράφτη, προκειμένου να καθαριστεί όλο το παραλιακό μέτωπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο λοφάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου έχουμε εντοπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα με συσσώρευση απορριμμάτων.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, τους Εθελοντές Πόρτο Ράφτη, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου – Κουβαρά και τους «Συνταξιούχους Εν Δράσει», συμμετέχει ενεργά στο «Let's Do It Greece», καλώντας ταυτόχρονα όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη μεγάλη προσπάθεια, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή φορά στον Δήμο μας και στη χώρα μας γενικότερα, αφιερώνοντας το πρωινό της Κυριακής, 14 Απριλίου 2013, για να καθαρίσουμε τον τόπο μας!

Ώρα πραγματοποίησης της δράσης, είναι: 11:00 - 14:00.

Μαζί σας μπορείτε να φέρετε τα γάντια σας και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πιστεύετε, ότι θα σας φανεί χρήσιμο για τον καθαρισμό της περιοχής. Σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, θα εξασφαλισθούν από τον Δήμο, καθώς επίσης και τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το παρών έχει κληθεί να δώσει και η μαθητική κοινότητα, στα πλαίσια της συλλογικής μας προσπάθειας για τον καθαρισμό της περιοχής μας, για την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και γενικά, συμμετοχής σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

Χορηγοί και υποστηρικτές της δράσης, θα είναι η «κάβα ΜΑΡΚΟ» του κου Σωτήρη Γιάννη και η «cocktail κάβα» του κου Χρήστου Μαμούρη.

Ας αφιερώσουμε όλοι λίγες ώρες από τη ζωή μας για να ομορφύνουμε τον τόπο μας, για να καθαρίσουμε το περιβάλλον μας! Ελάτε να καθαρίσουμε τη χώρα μας σε μία ημέρα!

Λίγα λόγια για το «Let's Do It World»

Το «Let’s Do It World», ως εθελοντικό κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί  τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών (http://www.letsdoitworld.org). Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», υλοποιήθηκε για πρώτη φορά η καμπάνια τον Απρίλιο του 2012, με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα.

Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let’s Do It Greece, κατάφερε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την χώρα και εκατοντάδες πολιτών και φορέων να μιλούν και να οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Γι’ αυτό λοιπόν, σας καλούμε και φέτος να συμμετάσχετε στη μεγάλη γιορτή των εθελοντών του «Let's Do It Greece», αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/04/2013 - από τις 11:00 έως τις 14:00