Την Κυριακή ανάβουν τους πύργους στην Σίφνο!

Για 12η συνεχή χρονιά αναβιώνει το αρχαίο σύστημα επικοινωνίας των φρυκτωριών και ακροπόλεων της Σίφνου, την Κυριακή 8 Ιουνίου στις 19.00 για λίγα λεπτά! Τουλάχιστον 200 εθελοντές, η πλειοψηφία των οποίων ντόπιοι, συμμετέχουν κάθε χρόνο στην πρώτη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση του νησιού, την εκδήλωση που τιμά, αναδεικνύει, αλλά κυρίως φέρνει κοντά τους κατοίκους και επισκέπτες με τα 86 αρχαία μνημεία του νησιού (πύργους, ακροπόλεις, ιερά, οχυρά κλπ) τα οποία ενώνονται και στέλνουν μήνυμα συναδέλφωσης σε όλο το αρχιπέλαγος συνεχίζοντας μια ιστορία χιλιάδων ετών.

Η αναβίωση του συστήματος επικοινωνίας θα μεταδίδεται  από τις 18:00 με ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από τα τοπικά ραδιόφωνα RARIOACTIVE 91,3 και  PRISMAFM 91,8 (που υποστηρίζει την εκδήλωση και με τηλεοπτική μετάδοση).

Την ίδια ώρα θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από το www.sifnos.gr και το  www.sifnos.net

Αμέσως μετά, στις 21:00, στην καθιερωμένη συνάντηση των εθελοντών που φέτος θα γίνει στην πλατεία του Αρτεμώνα, θα φιλοξενήσουμε δύο γνωστούς στο νησί επιστήμονες, για δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις: την Αρχαιολόγο της ΚΑ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Ζώζη Παπαδοπούλου για τις αρχαίες ακροπόλεις και τα ιερά στους λόφους του νησιού και τον Διευθυντή Ερευνών  του Δημόκριτου, κ. Γιάννη  Μπασιάκο για το πρώτο μεταλλείο ασημιού στον κόσμο που λειτούργησε το 3000 π.Χ. στην περιοχή του Αι Σώστη.

Οι φωτογραφίες των εθελοντών από τους πύργους θα έχουν βέβαια την τιμητική τους και θα τις δούμε όλοι παρέα, με μουσική, καλή διάθεση, σχόλια και εντυπώσεις!

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη ΔΗΚΕΣ, τον ΠΣΣ και τον Δήμο Σίφνου.

Τιμάται με χορηγία από τη WIND

Υποστηρίζεται έμπρακτα από τις εταιρείες «AegeanSpeedLines», «Terrain», «ΒΕΡΓΙΝΑ», «ΑΛ.ΜΑ», «Γεράνι Suites»,

τον Αγροτικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σίφνου.

info box

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

08/06/2014 - 19:00