Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου στον «Ελληνικό Κόσμο» ( παιδιά 3-5 ετών)

Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3-5 ετών), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013, Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες») 

Σε αυτό το πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Σάββατο 18 Μαΐου 2013, Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί...την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν τα συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι ως… το ζύμωμα. Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013, Μια σταγόνα ταξιδεύει... Το νέο πρόγραμμα έχει κύριο στόχο του να γνωρίσει στα παιδιά τον κύκλο του νερού, ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά φαινόμενα, μέσα από νεροϊστορίες, πειράματα και θεατρικά παιχνίδια. Ενήλικες και παιδιά συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο.

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο. - Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5

Πόλη: 

Κόστος: 

8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/05/2013 - από τις 11:30 έως τις 12:40
18/05/2013 - από τις 11:30 έως τις 12:40
25/05/2013 - από τις 11:30 έως τις 12:40