Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου για παιδιά προσχολικής ηλικίας ( από 3 ετών και άνω ) στον "Ελληνικό Κόσμο"

Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου , ο «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ( από 3 ετών και άνω ), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά δημοτικού.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

( Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους )

Σάββατο 5 Απριλίου

Μια σταγόνα ταξιδεύει...

Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας ακολουθώντας το ταξίδι του νερού (νερό…σύννεφο…πάγος…βροχή…) μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματίζονται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο. Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

Σάββατο 12 Απριλίου

Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

«Από το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Τελικός προορισμός είναι ένα παλιό πέτρινο ελαιοτριβείο, που ζωντανεύει στην «Κιβωτό» Εικονικής Πραγματικότητας κι έχει πολλά να μας διηγηθεί.

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

Γενικές πληροφορίες

για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για παιδιά 3-5 ετών

-Ώρα έναρξης: 11:30

-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/04/2014 - 11:30
12/04/2014 - 11:30