Πρόγραμμα Πολιστικών Εκδηλώσεων Σίφνος - Καλοκαίρι 2013

Παρακάτω θα βρείτε το Πρόγραμμα Πολιστικών Εκδηλώσεων Σίφνος 2013


Δευτέρα 22.7, ώρα 21:00 – ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ, ΑΡΑΔΕΣ):

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ»

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΘΥΜΕΛΗ» ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

Συρραφή  αποσπασμάτων  από  τραγωδίες  του  Αισχύλου, Σοφοκλή  και  Ευριπίδη  καθώς και  αναφορά  στον  Αριστοφάνη. Ένας θεατρικός τρόπος προσέγγισης των μεγάλων τραγικών μας ποιητών με αναφορές στη ζωή και το έργο τους, με επίκεντρο τη γυναίκα.

ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ: Η  ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΒΑΡΗ 

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ 

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΕΠΕΝΤΖΗΣ 

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: ΕΛΣΑ ΒΩΚΟΥ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΕΣ

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

==========

Τετάρτη 24.7, ώρα 21:00 – Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στον Αϊ Λούκα

“ΣΙΦΝΑΙΙΚΟΙ ΤΣΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΕΣ”

Δραματοποιημένη αφήγηση χιουμοριστικών γεγονότων από την παλιά Σίφνο

Δραματοποιημένη αφήγηση ευτράπελων και αστείων γεγονότων από το παρελθόν του νησιού μας, που έφτασαν στις μέρες μας με διηγήσεις στόμα με στόμα σαν ανέκδοτα… Τις μικρές αυτές ιστορίες κατέγραψε η Ελευθερία Ναδάλη και παρουσιάζονται με τη βοήθεια του Θεατρικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.    

Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε ένα καφενείο, χαρακτηριστικό κομμάτι της σιφναίικης κοινωνίας τα προηγούμενα χρόνια, και στο μοναδικό ιατρείο – φαρμακείο – σπίτι του μοναδικού γιατρού του νησιού! Στις ιστορίες αυτές αναδεικνύονται χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες και τύποι από το σιφναίικο παρελθόν (το Καλοεράκι, ο γιατρός, η καφετζού, ο αγωγιάτης…)   

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

========== 

Σάββατο 27 Ιουλίου, στο Θεατράκι του Φάρου 

Ώρα 20:30: “Το ίδιο διαφορετικοί”: Ένα ταξίδι στη διαφορετικότητα και τη  συνύπαρξη, από την Ομάδα παιδιών ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ 

Ώρα 21:00: “Κούκου”: Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου  

========== 

Κυριακή 28 Ιουλίου, στο Θεατράκι του Φάρου 

Ώρα 21:00: “Μια τρελή - τρελή κοινωνία”:  Μια παράσταση για τα στραβά και τα ίσια, τα λογικά και τα παράλογα της κοινωνίας μας μέσα από τα μάτια των εφήβων, από την ομάδα εφήβων “ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ” 

========== 

Τρίτη 30 Ιουλίου, ώρα 21.00, στο προαύλιο  του Γυμνασίου  στην Απολλωνία 

“Ο κατά φαντασίαν ασθενής”: H κλασική κωμωδία του Μολιέρου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου  

==========

Πέμπτη 1 Αυγούστου,  ώρα  21:00 (ο χώρος θα ανακοινωθεί)

"Βρες τον": Παράσταση σε ελεύθερη διασκευή διηγήματος  της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Ένα σπουδαίο διήγημα από το ομώνυμο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου γίνεται θεατρικός μονόλογος: Η προγιαγιά Τασία συνομιλεί με τη δισεγγόνα της, Αλεξία. Κοινός τόπος η ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων, η εκμυστήρευση της Τασίας στη δισεγγόνα της, η σχέση δυο γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές. Στη διάρκεια του 50' θεατρικού χρόνου παρακολουθούμε στο διήγημα “Βρες τον” την απώλεια, τη συντριβή, τον έρωτα, την προσδοκία και ένα ευρηματικό βαθιά συγκινητικό και απροσδόκητο τέλος... ή την αρχή μιας καινούργιας ζωής...

Σκηνοθεσία : Κώστας Αριστόπουλος

Ερμηνεύει : Μαρία Κουμπάνη

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου - Με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου   

 ==========

Κυριακή 4 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Γυμνάσιο, Απολλωνία

Θεατρική Παράσταση GO! της Αθηνάς Παππά

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Η θεατρική ομάδα Συν Αθηνά πειραματίζεται και συνδυάζει το κλασικό θέατρο μέσα από καινούργιες φόρμες και στυλ.  Η πλούσια γνώση και εμπειρία από την αρχαία τραγωδία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις μοντέρνες θεατρικές παραστάσεις αλλά και την περιθωριακή κουλτούρα αποτελούν τη βάση την οποία η ομάδα χρησιμοποιεί επιτυχώς εδώ και 13 χρόνια.

Το  “GO!”   διαδραματίζεται στο σήμερα και σατιρίζει τις καταστάσεις της χώρας μας ενόψει κρίσης!!! Της οικονομικής αλλά και κάθε είδους κρίσης που περνάει ο άνθρωπος όταν είναι αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα… κρίση στις σχέσεις, στις ερωτικές, τις φιλικές, στην καθημερινότητά του.

Η Λέξη Go! έχει μέσα της την προτροπή για δράση.

Το ερώτημα είναι αν  οι ήρωες του  έργου θα φύγουν ή θα μείνουν. Θα μείνουν και θα περάσουν στη δράση; Θα φύγουν για να γλιτώσουν και να κρυφτούν από τον ίδιο τους τον εαυτό; Θα μείνουν και θα τους καταπιεί ο καναπές που το ίδιο το σύστημα τους έχει “καθίσει”; Η θα χρησιμοποιήσουν τον καναπέ σαν εφαλτήριο για τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και για την ίδια τους τη ζωή;

Όπως και να έχει, μέσα από τη θεατρική σύμβαση οι ήρωές μας θα μεταδώσουν με χιούμορ όλο το πολιτικοκοινωνικό  γίγνεσθαι και θα μας αφήσουν να αποφασίσουμε.

Το GO! ακολουθεί τη σκηνοθετική γραμμή του  livearttheatre – ζωντανού θεάτρου.  Εδώ οι ηθοποιοί  δανείζονται τις φιγούρες της ιστορίας και με δεξιοτεχνία εναλλάσσουν τους ρόλους τους, οδηγώντας και παρασύροντας τους θεατές στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

Η παράσταση είναι πλημμυρισμένη από εκφράσεις, εικόνες (video-art-φωτογραφία), ανατροπές, κωμικές κορυφώσεις συναίσθημα και με υπέροχη μουσική από τουςsequencetheoryproject και τη ζωντανή ερμηνεία της Μελεντίνης, η οποία υποστηρίζει απόλυτα την παράσταση και υπογραμμίζει τα δρώμενα.

Ο στόχος της παράστασης είναι να διασκεδάσει και να απενοχοποιήσει από τα δυνατά συναισθήματα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σε οποιαδήποτε  κατάσταση κι αν βρίσκεται γιατί έτσι κι αλλιώς κανείς δεν είναι τέλειος. Goλοιπόν!!

Αθηνά Παππά  

 


Δευτέρα 29 Ιουλίου – Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, Δημοτικό Σχολείο Αρτεμώνα   

Έκθεση έργων ζωγραφικής Μαρίας Τζιροζίδου

Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 22:30

Εγκαίνια: Δευτέρα 29Ιουλίου, ώρα 21:00

Λίγα λόγια για τη Μαρία Τζιροζίδου:

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Το 2002 αποφοίτησε με Άριστα τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στη Σίφνο όπου διδάσκει στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Μαρία στη ζωγραφική της αντλεί θέματα από την καθημερινότητα και παρουσιάζει νεκρές φύσεις και εσωτερικούς χώρους, περιγράφοντας το διάχυτο σιφναίικο φως, τη χειροποίητη σιφναίικη φόρμα και αποδίδει συνθετικά το ρεαλισμό με τις αισθητικές επιταγές του.

 ==========

Σάββατο 3 Αυγούστου – Κυριακή 18 Αυγούστου, στην πλατεία «Α. & Μ. ΒΕΡΝΙΚΟΥ» στον  Πλατύ Γιαλό

2η Έκθεση Σιφναϊκών Προϊόντων    

Διοργάνωση: Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατύ Γιαλού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Έναρξη: Σάββατο 3 Αυγούστου, ώρα 20:00

========== 

Σάββατο 3 Αυγούστου, ώρα 20:30: Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” 

“Η Τέχνη να είσαι μητέρα”: Ομιλία από την Άννα Παγοροπούλου, Επίτιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών   

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου 

==========

Τετάρτη 7 Αυγούστου, ώρα 21:00 – Ο χώρος θα ανακοινωθεί

 «Δημήτρης Μπάσης Live»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Ο Δημήτρης Μπάσης, μετά από τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις με την Μελίνα Ασλανίδου, για το καλοκαίρι συνυπάρχει επί σκηνής με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς, τον  Γιάννη Παπαζαχαριάκη, στις ενορχηστρώσεις και τις κιθάρες, με τον Γιάννη Σινάνη στο μπουζούκι, με τον Αντρέα Τράπαλη στο βιολί και τον Γιώργο Κατσίκα στα κρουστά.

‘Eνα δίωρο μουσικό ταξίδι με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Δημήτρη Μπάση, από το 97’, αλλά και με τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής: παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά αλλά και λαϊκά τραγούδια του σήμερα, με σκοπό να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα, όπου όλα επιτρέπονται.

Ο Δημήτρης Μπάσης, σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του, τραγουδά με την παιδεία του στη βυζαντινή μουσική, με τα διδάγματα του από τις σημαντικές του συνεργασίες, την πείρα του από το λαϊκό πάλκο αλλά και με τη μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη  Θεοδωράκη, μας υπόσχεται ότι θα μας παρασύρει σε μια όμορφη μουσική διαδρομή.  Με προσωπικό ρεπερτόριο, από τα «Χαμοπούλια» ως τους «Ψίθυρους καρδιάς» και από το «Τώρα μένω μόνος μου» μέχρι τη «Ζωή» το «Σπασμένο καράβι» και με τις δύο τελευταίες του δουλειές το «Δημήτρης Μπάσης Live», το οποίο έχει ήδη γίνει διπλά πλατινένιο, αλλά και με το ολοκαίνουργιο CD του σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τίτλο «Η συννεφιά περνάει με παρέα», έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της γενιάς του που έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο «αποτύπωμα» στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι αλλά και σε άλλα είδη, καταφέρνοντας όμως πάντα να διατηρεί την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Ο Δημήτρης Μπάσης μας υπόσχεται μια βραδιά με απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στην μουσική, στο τραγούδι, στους θεατές…

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

========== 

Σάββατο 10 Αυγούστου, Αρτεμώνας 

RadioActive Party 2013  

Ένα PARTY-θεσμός που ξεκίνησε το 2007 και συνεχίζει ακάθεκτα κάθε χρόνο μέσα στον Αύγουστο. 

Τα δωρεάν ποτά είναι ευγενικές χορηγίες από εταιρίες όπως η Diageo κι η Jose Cuervo, η Mythos Brewery, τα κρασιά Μπουτάρη κ.ά. 

Σκοπός του PARTY είναι να διασκεδάσει ο κόσμος, γνωρίζοντας παράλληλα τη Σίφνο και ειδικότερα τον Αρτεμώνα, αφού ακροατές του RadioActive έρχονται από όλη την Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός. 

Το PARTY γίνεται στο Στενό του Αρτεμώνα και αναμεταδίδεται ζωντανά στα FM 91.3, στο internet, αλλά και μέσω live video stream στο internet με κάμερα μέσω του player του RadioActive που μπορείτε να ακούσετε αλλά και δείτε στο www.radioactivefm.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: RADIOACTIVE 91.3
ΑΡΤΕΜΩΝΑΣ - ΣΙΦΝΟΣ
τηλ. 2284032320

==========

Δευτέρα 12 Αυγούστου, ώρα  21:00, στα Φυρρόγεια 

ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ…

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
(Ανθολόγιο τραγουδιών)

Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, και όχι μόνο, από διαφορετικές εποχές, με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα και τις μνήμες.

Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από κομμάτια για δυο κιθάρες και τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, μέσα στο χρόνο…

Μια παράσταση με μουσικό υλικό από τη μεγάλη “δεξαμενή” του ελληνικού τραγουδιού και της Λατινικής Αμερικής...

Με τους:
Νότη Μαυρουδή και Γιώργο Τοσικιάν  (στις κιθάρες)

Τραγουδάει η Μόρφω Τσαϊρέλη

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Ιεράς Μονής Βρύσης 

========== 

Παρασκευή 30 Αυγούστου, ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” 

Κονσέρτο για πιάνο με τον CHRISTOPH DELUZE

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου – Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”

 

==========

Πέμπτη 5 – Παρασκευή 6 – Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” 

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών  μαγείρων και οργανοπαιχτών από

τα νησιά των Κυκλάδων

Τόπος: στην κεντρική πλατεία και στο χωριό του Αρτεμώνα

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Δήμος Σίφνου -  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με την υποστήριξη Τοπικών Συλλόγων και φορέων

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/07/2013 - 21:00
23/07/2013 - 21:00
24/07/2013 - 21:00
25/07/2013 - 21:00
26/07/2013 - 21:00
27/07/2013 - 21:00
28/07/2013 - 21:00
29/07/2013 - 21:00
30/07/2013 - 21:00
31/07/2013 - 21:00
01/08/2013 - 21:00
02/08/2013 - 21:00
03/08/2013 - 21:00
04/08/2013 - 21:00
05/08/2013 - 21:00
06/08/2013 - 21:00
07/08/2013 - 21:00
08/08/2013 - 21:00
09/08/2013 - 21:00
10/08/2013 - 21:00
11/08/2013 - 21:00
12/08/2013 - 21:00
13/08/2013 - 21:00
14/08/2013 - 21:00
15/08/2013 - 21:00
16/08/2013 - 21:00
17/08/2013 - 21:00
18/08/2013 - 21:00
19/08/2013 - 21:00
20/08/2013 - 21:00
21/08/2013 - 21:00
22/08/2013 - 21:00
23/08/2013 - 21:00
24/08/2013 - 21:00
25/08/2013 - 21:00
26/08/2013 - 21:00
27/08/2013 - 21:00
28/08/2013 - 21:00
29/08/2013 - 21:00
30/08/2013 - 21:00
31/08/2013 - 21:00
01/09/2013 - 21:00
02/09/2013 - 21:00
03/09/2013 - 21:00
04/09/2013 - 21:00
05/09/2013 - 21:00
06/09/2013 - 21:00
07/09/2013 - 21:00