Παραδοσιακά Κούλουμα στο Λόφο του Φιλοπάππου 2015

Ο Λόφος του Φιλοπάππου θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στις 23 Φεβρουαρίου. Μικροί και μεγάλοι είναι καλεσμένοι στα παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, που θα συνοδευτούν από πολύ μουσική, τραγούδι και χορό.


Η γιορτή της Σαρακοστής ξεκινά στις 11π.μ. με το ρυθμό και τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων που θα υποδέχεται το αθηναϊκό κοινό, ενώ στις 11.30π.μ. τη σκυτάλη παίρνει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία «Ας αρχίσουν οι χοροί». Παραδοσιακή μουσική με τον Κωνσταντίνο Δήμου στο κλαρίνο και τραγούδια ερμηνευμένα από τους Νάντια Καραγιάννη (Τσέρτου), Νίκο Καραγιάννη, Δώρα Λουίζου και Μανώλη Σκουλά, θα απογειώσουν τον κόσμο που θα βρίσκεται στο Λόφο του Φιλοπάππου σε ένα ξέφρενο γλέντι με πολύ κέφι και χορό.
 

Επίσης, κούλουμα με παραδοσιακή μουσική θα πραγματοποιηθούν και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στις 11π.μ. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό σαρακοστιανό πάρτι.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5284800.
 

info box

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/02/2015 - 11:00