Παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών PSAROLOCO

Kυριακή 22 & 29 στις 17.00, προβολές από το PSAROLOCO. Για παιδιά ως 12 ετών. Το " Psaroloco " είναι παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που σκοπός του είναι να μεταφέρει την κινηματογραφική εμπειρία - παιδεία σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα για παιδιά και εφήβους.

Ο νέος χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα) υποδέχεται την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ και παρουσιάζει το παιδικό πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών "Psaroloco" στις 22 και 29 Μαΐου.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ δημιουργήθηκε το 2005 στην Αθήνα με στόχο την προβολή, την ανάπτυξη, την έρευνα, την προώθηση και την εκπαίδευση της κινηματογραφικής τέχνης με έμφαση στη μικρού μήκους ταινία νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο. Κύριο αντικείμενο δράσης της εταιρείας είναι η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας Psarokokalo, μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προβολή του έργου των νέων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο και στην ανάδειξη και προώθηση της μικρού μήκους ταινίας. (www.psarokokalo.gr)

Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του και με σκοπό να ενισχύσει την κριτική ικανότητα του παιδιού και τη δυνατότητά του να αποκωδικοποιεί εικόνες, ο Κύκλος δημιούργησε τον Οκτώβριο του 2010 το "Psaroloco". Πρόκειται για ένα παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που σκοπός του είναι να μεταφέρει την κινηματογραφική εμπειρία - παιδεία σε παιδιά και εφήβους σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, ερευνητές και κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την δράση αυτή η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κύκλος συνεργάζεται με το Goethe-Institut Athen, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Emotion Pictures Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και αναπηρία.

Στο Βρυσάκι η ομάδα του Psaroloco θα πραγματοποιήσει δύο προβολές μέσα στο Μάιο, στις 22 και 29 του μηνός, διάρκειας μίας ώρας, κατά την οποία οι νεαροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύνολο ταινιών μικρού μήκους, ειδικά επιλεγμένων για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Μέρες Προβολών : Κυριακή 22 & 29 Μαΐου 2011

Ώρα έναρξης :  17.00

Για παιδιά ως 12 ετών.

Διάρκεια προβολών: 1 ώρα

Που:Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, στάση Μετρό Μοναστηράκι

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3210179 και 6932 438195
Email: psaroloco@yahoo.gr

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12

Κόστος: 

Εισιτήριο: 5 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/05/2011 - 17:00
29/05/2011 - 17:00