''Ο Ερμής το άτακτο πόνυ'' στον ΙΑΝΟ, από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ καλούν τους μικρούς τους φίλους στη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ερμής το άτακτο πόνυ» της Λένας Τερκεσίδου.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Που: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 24, ΑΘΗΝΑ

Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό‑εμψυχώτρια  Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο του Ερμή και της παρέας του με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, χαρίζοντας πολύ γέλιο και εκπλήξεις. 

Το βιβλίο μας μιλάει για τον Ερμή, ένα όμορφο πόνυ, δηλαδή μικρόσωμο άλογο, που ζει με τους γονείς του και τους φίλους του στο αγρόκτημα ''Μοσχομυρωδιά''. Αν και είναι ακόμα μικρός, τ’ όνειρό του είναι να γίνει πρωταθλητής στο τρέξιμο.

Όταν γεννιέται, η καλή νεράιδα του δίνει ένα μοναδικό χάρισμα: Με το που κοιτάζει τους άλλους κατάματα, εκπέμπονται αόρατες ακτίνες και διαβάζει τις σκέψεις τους.

Μία ημέρα ο Ερμής παρασύρεται από την αλεπού, η οποία του υπόσχεται ότι θα τον κάνει πρωταθλητή, και φεύγει μαζί της να πάει στο τσίρκο..

Θα καταφέρει ο Ερμής να ξεφύγει από τη φυλακή που τον βάζει η αλεπού; Θα γλιτώσει από τον κροκόδειλο, την τίγρη και το λιοντάρι; Θα μπορέσει τελικά να σφίξει πάλι στην αγκαλιά του τους γονείς του και τους φίλους του;

Μια μουσική ιστορία, έξοχα εικονογραφημένη με τη μορφή μιούζικαλ, που κρατάει αμείωτο το  ενδιαφέρον στην ακρόαση, ικανοποιεί τις θεατρικές μας ανησυχίες και  προκαλεί το χορογραφικό μας ταλέντο.  Μια ιστορία που μπορεί να σκηνοθετηθεί, να χορογραφηθεί και με αυτοσχέδια σκηνικά και κουστούμια να  παρουσιασθεί απο τα παιδιά σε παιδιά και  μεγάλους στο σπίτι,  στην τάξη, στο σχολείο κ.ά. Μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργική απασχόληση  των παιδιών.

Καλή διασκέδαση!

Εικονογράφηση: Στέλλα Αποστόλου

Μουσική:  Νίκος Παπαδογιώργος

Τραγούδι‑αφήγηση:  Νίκος Ζης, Νεφέλη Παπαναγή, Άρης Μακρής, Ίρις Νικολάου, Αργυρώ Βούρου, Αλέξανδρος Δεληγιαννίδης, Ελίζα Βενιζελέα, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.

www.ianos.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/10/2012 - 12:00