Ο Αστροναύτης της ΕSA Paolo Nespoli μοιράζεται με το κοινό εμπειρίες από το ταξίδι στο Διάστημα

Το Ελληνικό κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να συναντήσει στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Ιταλό Αστροναύτη, ο οποίος θα μοιραστεί τις εμπειρίες του από την εξάμηνη παραμονή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Αστροναύτης της ΕSA Paolo Nespoli είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30.

Ο Paolo Nespoli θα μιλήσει για τις πιο σημαντικές στιγμές του ως αρχιμηχανικός της αποστολής MagISStra. Ο Ιταλός Αστροναύτης παρέμεινε συνολικά 159 ημέρες στο διάστημα μαζί με άλλα πέντε μέλη του πληρώματος. Όπως παλαιότερες αποστολές, η αποστολή MagISStra συμπεριλάμβανε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

Το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού αφιέρωσε χρόνο στην ολοκλήρωση απαραίτητων εργασιών συντήρησης και στην υποδοχή Ευρωπαϊκών, Ιαπωνικών και Ρωσικών διαστημικών φορτηγών, που μετέφεραν τεχνολογικό εξοπλισμό και εφόδια. Επιπλέον, το πλήρωμα της αποστολής MagISStra δέχθηκε την επίσκεψη δύο διαστημικών λεωφορείων και συνέβαλε στην επιτυχία των αποστολών τους.

Η συγκεκριμένη αποστολή έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Πάολο Νέσπολι όποτε είχε ελεύθερο χρόνο, ακόμα και αν διέθετε μονάχα πέντε λεπτά, άδραττε την ευκαιρία να φωτογραφίσει διαφορετικές γωνιές του γαλάζιου πλανήτη μας και δημοσιοποιούσε αυτές τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Παρά την ταχύτητα με την οποία κινείται ο Διαστημικός Σταθμός, πολλές φορές κατάφερνε να φωτογραφίσει την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα.

Τις φωτογραφίες αυτές επέλεξε να παρουσιάσει η ΕSA ανάμεσα σε άλλες, την ίδια ημέρα, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ένα ταξίδι στο Διάστημα, μέσα από τις εικόνες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)». Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα (21 Μαρτίου) στο Ίδρυμα Ευγενίδου αμέσως μετά την ομιλία του Paolo Nespoli.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από εκτοξεύσεις, από το μακρινό Σύμπαν και το Ηλιακό Σύστημα, και βέβαια φωτογραφίες της Γης από ψηλά, ανάμεσά τους και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ελλάδας που τράβηξε ο Πάολο Νέσπολι.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο  210 9469688.
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Μαρτίου 2012 έως 12 Απριλίου 2012. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00-20:30 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Κόστος: 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9469688.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/03/2012 - 18:30