Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους "International Circus Variete"

Τι θα συμβεί αν βρεθούν στον ίδιο χώρο ένας Γερμανός, ένας Ισπανός, ένας Άγγλος και μια Ελληνίδα; Στις 14 & 15 Μαΐου το Block33 σας υποδέχεται στον πιο κρυφό του χώρο για μια ιδιαίτερη βραδιά σύγχρονου τσίρκο. Καλλιτέχνες τσίρκο, ζογκλέρ, ακροβάτες, ισορροπιστές και μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πραγματικό variete με την υπογραφή των Παιδιών εν Δράσει. Δύο βραδιές γεμάτες θέαμα, κωμικά νούμερα, εναέρια ακροβατικά και πολύ μουσική.

Το βαριετέ

Είναι ένα θέαμα ποικιλιών όπου πολλά και διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη συνυπάρχουν σε μια βραδιά. Το βαριετέ είναι ένα θεατρικό είδος στο οποίο συμμετέχουν διάφοροι καλλιτέχνες με παραστάσεις μικρής διάρκειας. Σε αυτό μπορούν να συνδυαστούν η μουσική, ο χορός, τα ακροβατικά και άλλες μορφές καλλιτεχνικών επιδείξεων όπως το σύγχρονο τσίρκο. Σε πολλές χώρες στην Ευρώπη με παράδοση σε βαριετέ τσίρκο (Γερμανία, Γαλλία), υπάρχουν εδώ και καιρό σχολές και ομάδες σύγχρονου τσίρκο όπου οι καλλιτέχνες χωρίς χρήση ζώων, διαμορφώνουν τα νούμερα τους και την καλλιτεχνική τους προσωπικότητα. Αν και στην Ελλάδα το θέαμα του βαριετέ δεν είναι συνηθισμένο, νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικές αφετηρίες κάνουν ήδη τα βήματα τους προς τις τέχνες του τσίρκο φέρνοντας τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στη μαγεία του.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

-Οι διεθνείς καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στο variete είναι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες τσίρκο που δουλεύουν σε σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη ενώ σταθεροί τους συνεργάτες είναι οι ομάδες:

Invisible Circus (Bristol, UK) http://invisiblecircus.co.uk | Valencian Circus Association (Valencia, Spain) http://www.espaidecirc.com | Juggling Center Berlin (Berlin, Germany) http://www.jonglierkatakomben.de

-Από τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται αρκετά χρόνια με το τσίρκο ως εναλλακτική μορφή τέχνης.

Στο πλαίσιο του βαριετέ η ομάδα Aerial Dance and Fitness “Aerialistic” θα κάνει παρουσίαση της δουλειάς των μαθητών της.

Οι Custom Trip από τη Θεσσαλονίκη πειραματίζονται με ηλεκτρονικούς ήχους και ήχους οργάνων γύρω από τη μαγεία του τσίρκο.

Τα Παιδιά Εν Δράσει

Τα «Παιδιά Εν Δράσει» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2003 από νέους και νέες της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της οργάνωσης ασχολούνται κυρίως με τις τέχνες και την έκφραση. Η ομάδα οργανώνει δράσεις που ως στόχο έχουν την προώθηση μη διαδεδομένων μορφών τέχνης και έκφρασης όπως το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, η φωτογραφία, ο χορός. Τα Παιδιά Εν Δράσει θεωρούνται από τις πιο δυναμικές κολεκτίβες νέων καλλιτεχνών με πολλές και διαφορετικές δράσεις σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για παλιότερες παραγωγές και τη δράση την ομάδας: www.kidsinaction.gr

 

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Παιδιά Εν Δράσει

Performers: Gotz Martiny, Jack Rees, Luis Reche, Μαρκέλλα Κυριαζή

Μουσική: Custom Trip (Θανάσης Γκαμαράζης – Ηλεκτρική Κιθάρα, Γιώργος Θάνος - Μπάσο, Κρουστά)

Παρουσίαση: Γιώργος Λούβαρης

Παράσταση για παιδιά:

Πέμπτη 15 Μαΐου

Είσοδος: 6€ για τους μικρούς (οι συνοδοί τους δωρεάν)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

Κρατήσεις :

α. Στείλτε μήνυμα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ | ΤΗΛΕΦΩΝΟ | ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ  στο facebook των Παιδιών εν Δράσει   στο facebook των Παιδιών Εν Δράσει  www.facebook.com/kidsinaction  ή του Block 33    www.facebook.com/block33.gr ή mail στο art@block33.gr & info@kidsinaction.gr
Β. Τηλεφωνικά στον αριθμό 6977352239

Block 33, Πολυχώρος Πολιτισμού

26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία

T: 2310533533 || www.block33.gr || info@block33.gr

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος: 6€ για τους μικρούς (οι συνοδοί τους δωρεάν)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/05/2014 - 18:00
15/05/2014 - 18:00