Μία νύχτα....στο Ολυμπιακό Μουσείο!! .. Πρόγραμμα SLEEPOVER!!( Θεσσαλονίκη)

Δεν θα μπορούσε ούτε φέτος να λείπει το Ολυμπιακό μας Μουσείο από το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διανυκτέρευση στο Μουσείο», που διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και από τα μουσεία της πόλης μας.


Το Ολυμπιακό Μουσείο θα υποστηρίξει για άλλη μια φορά την επιτυχημένη αυτή δράση, υποδεχόμενο, στις 21 Νοεμβρίου, τους μικρούς του φίλους... που κατά κοινή τους δήλωση, δεν μπορούν να μείνουν λεπτό μακριά από το αγαπημένο τους Μουσείο και για αυτό αποφάσισαν να πάρουν τον υπνόσακο, το φακό και τα απαραίτητα προσωπικά τους αντικείμενα και να περάσουν ακόμα περισσότερο χρόνο πλάι σε αγαπημένα Ολυμπιακά ενθυμήματα μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, συντροφιά με την ενθουσιώδη εκπαιδευτική ομάδα του μουσείου μας.

Μια νύχτα στο Ολυμπιακό Μουσείο είναι πάντοτε μια μοναδική εμπειρία, όπως μας έχουν εκμυστηρευτεί τα ίδια τα παιδιά, δημιουργική, ευχάριστη, εκπαιδευτική και επειδή η γνώση προσεγγίζεται αποτελεσματικότερα με βιωματικό τρόπο, οι δραστηριότητες και τα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που προγραμματίζονται για τους μικρούς μας φίλους αναμφισβήτητα θα τους ξετρελάνουν.

Η συνταγή εξάλλου είναι δοκιμασμένη και σίγουρα επιτυχημένη. Ο Σπύρος Λούης, η Βούλα Πατουλίδου, ο Νίκος Κακλαμανάκης, η Πηγή Δεβετζή, ο Πύρρος Δήμας, ο Ηλίας Ηλιάδης και όλοι οι Ολυμπιονίκες μας, σύγχρονοι ήρωες, ινδάλματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού... θα έχουν κεφάτη παρέα τη νύχτα τις 21ης Νοεμβρίου!

Εκείνη την Παρασκευή λοιπόν, το απόγευμα από τις 19:00, το Μουσείο ανοίγει τις πύλες του στα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το περιεχόμενο του οποίου αποτελεί έκπληξη για όλους μας... ενώ το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 10:00, ώρα λήξης του προγράμματος, θα υποδεχτούμε με αγωνία τους γονείς των παιδιών, προκειμένου να τους αφηγηθούμε μοναδικές ιστορίες και πρωτόγνωρες εμπειρίες.. Ολυμπιακές!

Το πρόγραμμα διανυκτέρευσης σε μουσεία, ή άλλως «Sleepover» είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία ξεκίνησε οργανωμένα και στη χώρα μας στα μέσα του 2011, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και υλοποιείται από έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς, με εκπαιδευτικά προγράμματα διαμορφωμένα ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος από το κάθε μουσείο χωριστά, τα οποία για το Ολυμπιακό μας Μουσείο, εκπονούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών μας Προγραμμάτων με την υποστήριξη βρεφονηπιοκόμων-νηπιαγωγών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Διάσωσης Σαμαρειτών. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ωστόσο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Που: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ,ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Θεσαλονίκη

Τηλ: 23 10 96 85 31-2

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ωστόσο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

21/11/2014 - 19:00